В традиційній рубриці «Рецепт дня» салат «Бита редиска». Він став надзвичайно популярним завдяки легкому приготуванню і яскравому смаку. Салат виходить хрустким і пікантним, з ароматною заправкою.
Готують страву за допомогою простого прийому – відбивання, і завдяки йому закуска швидко маринується, а смак її виходить яскравим і цікавим.
Салат «Бита редиска» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Редиска – 300 г
- Часник – 3 зубки
- Кріп – пучок
- Яблучний оцет 6% – 1 ст.л.
- Олія – 1 ст.л.
- Сіль – 0,5-0,75 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Гострий перець чилі та чорний перець горошком – за бажаннм
Спосіб приготування
1. Редиску вимити, «хвостики» зрізати. За допомогою кухонного молотка відбити редиску – акуратно, але з деяким зусиллям, щоб овоч розтріскався. Це необхідно для того, щоб редиска добре промаринувалася.
2. Перекласти відбиту редиску в миску, додати подрібнений кріп (можна також покласти петрушку або кінзу), роздавлений часник. За бажанням додати гострий стручковий перець без насіння і кілька горошин чорного перцю. Потім посолити, всипати цукор, влити оцет і олію.
3. Добре перемішати, затягнути плівкою і залишити в холодильнику на 1,5-2 години, щоб закуска промаринувалася.
4. За таким самим принципом готується “Бита редиска” в банці – всі інгредієнти поміщають у банку, закривають, добре струшують і залишають на деякий час, щоб редиска наситилася маринадом. Замість банки можна використовувати поліетиленовий пакет із зіп-застібкою.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі»
Головні новини України – ТУТ.