В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат «Феєрверк». Він особливо корисний для тих, хто уважно слідкує за власною фігурою. Завдяки грецькому йогурту, що входить у його склад, страва виходить легкою та поживною водночас.
Назва «Феєрверк» вказує на яскравий, насичений смак та зовнішній вигляд салату, який досягається завдяки поєднанню різнокольорових інгредієнтів.
«Салат «Феєрверк» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Куряче філе – 2 шт.
- Креветки – 200 г
- Помідори – 3 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Болгарський перець – 1 шт.
- Консервовані ананаси (кубиками) – за смаком
- Цибулина (солодка) – 1 шт.
- Лимон – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Чорний мелений перець – за смаком
- Олія – 2 ст.л.
- Сметана або грецькй йогурт – для заправки
Спосіб приготування
1. Поріжте філе невеликими тонкими смужками.
2. Налийте олію на сковороду, розігрійте і смажте курятину до готовності та появи золотистої скоринки. Не забудьте посолити і поперчити філе.
3. Наріжте болгарський перець соломкою, помідори — невеличкими шматочками, а огірки — брусочками.
4. Нашаткуйте цибулю тоненькими півкільцями, подрібніть зелень за допомогою ножа.
5. Опустіть креветки на хвилину в окріп, очистіть їх та злегка збризніть соком лимону. Очищених креветок для салату потрібно близько 100 г.
6. Змішайте курятину, нарізані огірки та помідори, креветки, зелений перець та петрушку в мисці. Додайте півсклянки консервованих ананасів, сіль, перець за смаком.
7. Заправте салат йогуртом або сметаною.
8. Подаючи до столу, салат викладають на миску гіркою та сервірують долькою лимона.
Смачного!
Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фаршировані помідори рисом та салямі»
Головні новини України – ТУТ.