В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат із баклажанами і перцем». Баклажани використовують для пікантних закусок, легких салатів та різноманітних основних страв. Він гармонійно поєднується з м’ясом, сиром, зеленню, помідорами.
У салаті ніжні соковиті овочі, запечені в духовці, чудово доповнюються запашною зеленню та бальзамічним оцтом. Мінімум часу та зусиль — максимум смаку й аромату!
«Салат із баклажанами і перцем» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Баклажани – 4 шт.
- Солодкий перець – 2 шт.
- Цибуля червона – 1 шт.
- Часник – 2 зубчики
- Помідори чері – 4 шт.
- Масло вершкове 82,5% – 30 г
- Петрушка – пучок
- Кінза – пучок
- Оливкова олія – 4 ст.л.
- Бальзамічний оцет – 2 ст.л.
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Миємо баклажани, нарізаємо колечками 1 см завтовшки. Викладаємо у глибоку миску та заливаємо солоною водою (1 ст. л. солі на 1 л води). Залишаємо на 30 хвилин, щоб прибрати гіркий присмак овочів.
2. Миємо та чистимо солодкий перець, розрізаємо навпіл. Деко змащуємо вершковим маслом, викладаємо овочі, солимо, перчимо. Ставимо у розігріту духовку та запікаємо 15–20 хвилин до м’якості.
3. Виймаємо овочі з духовки, з перцю знімаємо шкірку, нарізаємо невеликими шматочками. До перцю додаємо нарізані баклажани, червону цибулю, зелень. Інгредієнти злегка перемішуємо.
4. В окремій мисці змішуємо бальзамічний оцет, оливкову олію та подрібнений часник. Виливаємо заправку до овочів.
5. Салат викладаємо на тарілку та прикрашаємо помідорами чері.
6. Смакувати салатом краще одразу, щоб відчути неперевершений смак запечених овочів та ароматної зелені.
Смачно!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фаршировані кабачки» – приготування в духовці, мультиварці та на сковороді
Головні новини України – ТУТ.