В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат із запечених овочів». Соковиті помідори, солодкий перець, пікантні каперси та ароматна цибуля — це ідеальне поєднання для затишної вечері.
Салат можна їсти з вареною картоплею чи рисом, м’ясним чи рибним стейком і просто з хрустким хлібом.
Рецепт від кухаря і ресторатора Джеймі Олівера
«Салат із запечених овочів» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Томати – 6 шт.
- Цибуля червона – 2 шт.
- Перець червоний солодкий – 2 шт.
- Перець жовтий – 4 шт.
- Часник – 6 зубчиків
- Каперси – 30 г
- Паприка мелена – 3 г
- Олія оливкова – 80 мл
- Лимон – ½ шт..
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком

Спосіб приготування
1. Підготуйте інгредієнти: помийте овочі та лимон.
2. Розігрійте духовку до 220ºC.
3. Розріжте помідори навпіл, цибулю на чотири частини (очищати їх не потрібно). Потім помістіть у деко половинки помідорів разом із перцем, цибулею і неочищеними зубчиками часнику.
4. Збризніть олією, посипте морською сіллю і запікайте протягом 45 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
5. Збризніть олією, посипте морською сіллю і запікайте протягом 45 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.
6. Покладіть помідори, цибулю і часник (спочатку видаливши шкірку) у миску з перцем. Також вилийте у неї овочевий сік з дека.
7. Додайте каперси, паприку, 4 столові ложки олії та лимонний сік, потім приправте морською сіллю та чорним перцем.
8. Обережно перемішайте руками і перекладіть в миску для сервування. Подавайте салат із запечених овочів теплим або холодним, попередньо побризкавши невеликою кількістю олії.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: старовинна українська страва «Шпундра»





