Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Салат із запечених овочів» для ситної вечері

Рецепт дня: «Салат із запечених овочів» для ситної вечері

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат із запечених овочів». Соковиті помідори, солодкий перець, пікантні каперси та ароматна цибуля — це ідеальне поєднання для затишної вечері.

Салат можна їсти з вареною картоплею чи рисом, м’ясним чи рибним стейком і просто з хрустким хлібом.

Рецепт від кухаря і ресторатора Джеймі Олівера

«Салат із запечених овочів» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Томати – 6 шт.
  • Цибуля червона – 2 шт.
  • Перець червоний солодкий – 2 шт.
  • Перець жовтий – 4 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Каперси – 30 г
  • Паприка мелена – 3 г
  • Олія оливкова – 80 мл
  • Лимон – ½ шт..
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Рецепт дня: «Салат із запечених овочів» для ситної вечері

Спосіб приготування

1. Підготуйте інгредієнти: помийте овочі та лимон.

2. Розігрійте духовку до 220ºC.

3. Розріжте помідори навпіл, цибулю на чотири частини (очищати їх не потрібно). Потім помістіть у деко половинки помідорів разом із перцем, цибулею і неочищеними зубчиками часнику.

4. Збризніть олією, посипте морською сіллю і запікайте протягом 45 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

5. Збризніть олією, посипте морською сіллю і запікайте протягом 45 хвилин, поки овочі не стануть м’якими.

6. Покладіть помідори, цибулю і часник (спочатку видаливши шкірку) у миску з перцем. Також вилийте у неї овочевий сік з дека.

7. Додайте каперси, паприку, 4 столові ложки олії та лимонний сік, потім приправте морською сіллю та чорним перцем.

8. Обережно перемішайте руками і перекладіть в миску для сервування. Подавайте салат із запечених овочів теплим або холодним, попередньо побризкавши невеликою кількістю олії.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: старовинна українська страва «Шпундра»

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо