В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат із зелених помідорів».
Особливість його приготування у тому, що не доведеться варити і закручувати страву кришками. Можна готувати одразу подвійну порцію, адже салат виходить хрумким, злегка гострим, з пікантним часниковим смаком.
У холодильнику чи підвалі він може зберігатися понад три місяці.
«Салат із зелених помідорів» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Зелені помідори – 1,2 кг
- Перець гострий чилі – ¼ шт.
- Часник – 6-7 зубчиків
- Петрушка свіжа – 1 пучок
- Оцет столовий 9% (можна замінити яблучним) – 3 ст.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ст.л.
Спосіб приготування
1. Помідори помийте, відріжте місце кріплення плодоніжки та наріжте невеликими часточками.
2. Петрушку промийте та подрібніть.
3. Часник очистьте та пропустіть через прес.
4. Гострий перець чилі наріжте шматочками.
5. Помідори викладіть до миски, додайте перець чилі, часник, петрушку, цукор, сіль, перемішайте, влийте оцет, олію і ще раз добре перемішайте. Викладіть до скляної посудини, накрийте кришкою та покладіть до холодильник на добу, а потім подайте до столу.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат із запеченим буряком і гарбузом»
Головні новини України – НСН.