В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонумо вашій увазі страву салат “Кояш”, що татарською означає «сонце». Салат отримав таку назву через яскравий та сонячний вигляд.
Кояш має пікантний смак за рахунок корейської моркви і маринованих огірочків. Характерною особливістю салату є те, що його зверху прикрашають рулетиками з млинців, що надає страві ошатний і оригінальний вигляд. Він досить ситний, завдяки м’ясу і курці, яйцям і млинцям, що входять до його складу. Можна додати подрібнений кріп в сам салат, а деякі – в тісто для млинців.
Салат «Кояш» – рецепт приготування
Інгредінти
- Куряче філе – 200 г
- Яйце – 3 шт.
- Морква корейська – 300 г
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Ррослинна олія – 2 ст.л.
- Часник – 1 зубчик
- Мариновані огірки – 5 шт.
- Волоські горіхи – 5 шт.
- Кріп – 0,5 г
- Сметана – 200 г
- Сіль – за смаком
Для млинців:
- Пшеничне борошно – 0,25 ст.
- Молок – 0,5 ст.
- Куряче яйце – 1 шт.
- Рослинна олія – 1 ст.л.
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
1. Замішуємо тісто. Яйце збиваємо, вливаємо молоко, 1 ст. рослинної олії, додаємо сіль, всипаємо просіяне борошно, ретельно перемішуємо до однорідності. Повинно вийде рідке тісто для млинців. Печемо млинці на розпеченій сковорідці, змастивши її дно тонким шаром олії. З цієї порції тесту у мене вийшло 4 млинці. Млинці остудити.
2. Підготувати продукти. Кріп перебрати, вимити. Волоські горіхи попередньо обсмажити на сковороді без олії та остуджені. Куряче філе та яловичину відварити, остудити. Курячі яйця відварити, очистити від шкаралупи, остудити. Корейську моркву можна придбати, а можна приготувати самостійно.
3. Якщо цибуля велика, нарізати її чверть-кільцями, якщо середня – півкільцями. Обсмажити цибулю до золотистого відтінку на тій же сковороді, де пеклися млинці, на олії.
4. Порізати яловичину та куряче філе соломкою.
5. Соломкою також нарізати мариновані чи солоні огірки, яйця, подрібнити кріп. Огірки трохи віджати, щоб видалити зайвий сік.
6. Подрібнити волоські горіхи, приготувати сметану та корейську моркву.
7. У глибокій мисці змішати всі інгредієнти, крім млинців. Спробувати на смак. При необхідності додати сіль. Перемішати.
8. Кожен млинець розрізати на смужки приблизно однакової ширини, щоб потім згорнути рулетики і трохи пізніше прикрасити ними готовий салат.
9. На блюдо викласти готовий Кояш, присипати його подрібненими горіхами.
10. Прикрасити зверху салат рулетиками з млинців. Можна додати кріп та смужки, вирізані з помідорів. Якщо Ви хочете покрити рулетиками з млинців всю поверхню салату, зробіть 2 порції тесту для млинців.
Кояш готовий. Особливо він хороший трохи охолодженим.
Смачного!
Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Празький» – цікава альтернатива класичному «Олів’є»
Головні новини України – ТУТ.