В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Лінива Шаурма». Страва на смак практично не відрізняється від класичної шаурми, але набагато простіша у приготуванні. Вона вразить вас своєю соковитістю та багатогранністю смаків, а також стане улюбленим рецептом до святкового столу.
“Лінива Шаурма” поєднує у собі улюблений смак шаурми, але без необхідності загортати начинку у лаваш. Завдяки овочам страва залишається легкою, а куряче м’ясо додає ситності. Корейська морква додає легкої пікантності, а соус із часником та гірчицею чудово поєднує всі компоненти.
Головною перевагою страви є доступність інгредієнтів та швидкість і простота приготування.
Салат «Лінива Шаурма» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Куряча грудинка – 450 г
- Пекінська капуста – 1 качан
- Огірок – 2 шт.
- Помідор – 2 шт.
- Морква по-корейські – 200 г
- Лаваш – 3 листи
- Сметана
- Майонез
- Гірчиця в зернах
- Часник – 2 зубчики
Спосіб приготування
1. Курячу грудинку наріжте невеликими шматочками.
2. Обсмажте на пательні до золотистої скоринки, додайте улюблені спеції — сіль, перець, паприку чи суміш трав. Після приготування дайте м’ясу охолонути.
3. Пекінську капусту наріжте тонкими смужками.
4. Огірки та помідори поріжте невеликими кубиками
5. Корейську моркву можна залишити у тому вигляді, в якому вона продається чи трохи подрібнити для зручності.
6. Лаваш поріжте на невеликі квадратики чи смужки.
7. Обсмажте шматочки на сухій пательні до хрусткого стану.
8. Для соусу змішайте сметану, майонез і гірчицю у зернах.
9. Додайте дрібно натертий чи пропущений через прес часник.
10. Добре перемішайте, щоб отримати однорідну масу. Соус має бути густим і ароматним.
11. У великій мисці з’єднайте всі інгредієнти: пекінську капусту, огірки, помідори, куряче м’ясо, корейську моркву та хрусткі шматочки лаваша. Полийте зверху приготованим соусом і обережно перемішайте.
Поради:
Для того, щоб салат зробити дієтичним, можна замінити майонез на йогурт.
Для додаткового аромату можна додати трохи свіжої зелені — кінзу, кріп або петрушку.
Салат краще подавати одразу після приготування, щоб лаваш залишився хрустким.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Спагеті з грибами у вершковому соусі»
Головні новини України – ТУТ.