В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву салат «Лисяча шубка». Під овочевою «шубою» ховаються різні інгредієнти: курка, м’ясо, крабові палички, риба, маслини, оливки і т.д. Поживна та смачна закуска з додаванням копченого сиру та оселедця стане гідною прикрасою будь-якого столу. До того ж страва гарно виглядає і не викличе складнощів під час приготування.
Ця страва має декілька варіантів приготування. Пропонуємо рецепт салату з оселедцем та ковбасним сиром.
Салат «Лисяча шубка» з оселедцем та ковбасним сиром – рецепт приготування
Інгредієнти
- оселедець – 2 шт.;
- картопля – 2 шт.;
- печериці – 0,4 кг;
- ковбасний сир – 200 г;
- цибуля – 2 шт.;
- майонез – 150 мл;
- морква – 4 шт.
Спосіб приготування
1. Моркву та картоплю ретельно вимити. Відварити коренеплоди до м’якості. Готові овочі повністю остудити та очистити від тонкої шкірки.
2. Картоплю нарізати дрібними кубиками, а моркву натерти на великій тертці.
3. Промити печериці, за потреби очистити. Гриби подрібнити кубиками. Цибулю очистити від лушпиння і нарізати невеликими кубиками.
4. Прогріти сковороду з олією. Гриби викласти на дно посуду та випарувати рідину. Потім приєднати цибулю та обсмажувати разом до приємної золотистості.
5. Ковбасний сир натерти на великій тертці (для зручності заздалегідь покласти на півгодини в морозильник).
6. На плоску тарілку встановити кулінарне кільце, у якому сформувати салат.
Викладати інгредієнти слід у такому порядку:
- оселедець;
- гриби із цибулею;
- ковбасний сир + майонез;
- картопля + майонез;
- морква + майонезна сіточка.
Дати салату просочитися в холодильнику кілька годин, а потім обережно витягти кулінарне кільце і подати страву до столу.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Хачапурі з сиром на сковороді» – приготування займе 10 хвилин
Головні новини України – ТУТ.