В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат Панцанелла з черствим хлібом». Панцанелла – це італійський салат з черствим хлібом, помідорами, оцтом та оливковою олією. Він часто містить цибулю та базилік, а також може включати інші овочі, такі як огірки та перець. Хліб вимочують у воді або оцті, щоб він став м’яким, але не зовсім розкислим, і ввібрав смак інших інгредієнтів.
Салат родом з Італії, готується влітку з овочів та хліба на кожен день.
«Салат Панцанелла з черствим хлібом» – рецепт приготування
Інгредієнти:
- Помідор – 4 шт.
- Свіжий огірок – 2 шт.
- Перець солодкий – 1 шт.
- Солодка салатна цибуля – 1 шт.
- Листя базиліка – 50 г.
- Білий хліб черствий – 150 г.
- Оливки – 100 г.
Для заправки:
- Помідори – 3-4 шт.
- Оливкова олія – 7 ст. л.
- Оцет – 2 ст. л.
- Часник – 3 зубчики
- Прованські трави – за смаком
- Сіль – за смаком
- Перець – за смаком.
Спосіб приготування:
1. Хліб разом із скоринкою нарізати кубиками.
2. У помідора видалити насіннєве гніздо, а м’якоть подрібнити у блендері.
3. У м’якоть помідорів додати оливкову олію, оцет, прованські трави, перець і сіль, подрібнений часник, перемішати.
4. Шматочки хліба залити соусом і відставити для просочення.
5. З помідорів видалити насіння та сік, крупно нарізати.
6. Цибулю, огірок і м’якоть перцю нарізати такими ж шматочками.
7. Овочеву суміш з’єднати із зеленню базиліка, оливками, хлібом, перемішати.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Східний плов із булгуру» – з куркою, грибами та овочами
Головні новини України – ТУТ.