Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Салат Панцанелла з черствим хлібом»

Рецепт дня: «Салат Панцанелла з черствим хлібом»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат Панцанелла з черствим хлібом». Панцанелла – це італійський салат з черствим хлібом, помідорами, оцтом та оливковою олією. Він часто містить цибулю та базилік, а також може включати інші овочі, такі як огірки та перець. Хліб вимочують у воді або оцті, щоб він став м’яким, але не зовсім розкислим, і ввібрав смак інших інгредієнтів.

Салат родом з Італії, готується влітку з овочів та хліба на кожен день.

«Салат Панцанелла з черствим хлібом» – рецепт приготування

Інгредієнти:

  • Помідор – 4 шт.
  • Свіжий огірок – 2 шт.
  • Перець солодкий – 1 шт.
  • Солодка салатна цибуля – 1 шт.
  • Листя базиліка – 50 г.
  • Білий хліб черствий – 150 г.
  • Оливки – 100 г.

Для заправки:

  • Помідори – 3-4 шт.
  • Оливкова олія – 7 ст. л.
  • Оцет – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики
  • Прованські трави – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець – за смаком.

Рецепт дня: «Салат Панцанелла з черствим хлібом»

Спосіб приготування:

1. Хліб разом із скоринкою нарізати кубиками.

2. У помідора видалити насіннєве гніздо, а м’якоть подрібнити у блендері.

3. У м’якоть помідорів додати оливкову олію, оцет, прованські трави, перець і сіль, подрібнений часник, перемішати.

4. Шматочки хліба залити соусом і відставити для просочення.

5. З помідорів видалити насіння та сік, крупно нарізати.

6. Цибулю, огірок і м’якоть перцю нарізати такими ж шматочками.

7. Овочеву суміш з’єднати із зеленню базиліка, оливками, хлібом, перемішати.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Східний плов із булгуру» – з куркою, грибами та овочами

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо