В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі салат «Празький». Його варто приготувати, якщо ви шукаєте цікаву та смачну альтернативу класичному «Олів’є».
Він готується з кількох шарів: курятини, овочів, яєць, чорносливу та сиру, які перемащуються майонезомшару з чорносливу і має дуже ніжний та приємний смак.
Салат найкраще викладати в роз’ємну форму, щоб страва вийшла акуратною та ідеальною для святкового столу. Страва охолоджується перед подачею, щоб шари добре стабілізувалися та просочилися.
Салат «Празький» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Твердий сир – 150 г
- Маринована цибуля – 1 шт.
- Чорнослив – 150 г
- Консервований горошок – 100 г
- Яйця – 4 шт.
- Огірки – 2 шт.
- Морква – 2 шт.
- Куряче філе – 1 шт.
- Сіль, перець – за смаком
- Майонез – за смаком
Спосіб приготування
1. Яйця, моркву та куряче філе потрібно відварити. Цибулю краще заздалегідь замаринувати у 9% оцті, з цукром, сіллю та перцем. Почистити свіжі огірки і нарізати невеликими кубиками.
2. Салат буде викладаится шарами: спочатку дрібно нарізане куряче філе, яке потрібно посолити і поперчити. Зверху сіточка з майонезу. Після цього — шар зі свіжих огірків, натертих відварених яєць. Сіль, перець — і знову сіточка з майонезу.
3. Далі викласти натерту моркву, зверху розподілити мариновану цибулю і консервований горошок. Далі викладається шар чорносливу. Його краще нарізати і рівномірно розподілити. Змастити майонезом.
4. Фінальний шар — натертий твердий сир. Салат можна за бажання прикрасити свіжою зеленню.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Хумус» – традиційна закуска Близького сходу
Головні новини України – ТУТ.