В традиційній рубриці рецепт дня пропонуємо вашій увазі страву Салат «Соняшник». Він неймовірно смачний і яскравий, тому ідеально підійде для святкового меню.
Салат «Соняшник» з’явився приблизно 30-35 років тому й завдяки простим інгредієнтам й чудовому вигляду має популярність в Україні, Словенії, Польщі й деяких інших східноєвропейських країнах.
Існує багато рецептів цієї страви — його готують з різним м’ясом, крабовими паличками, томатами, сиром, грибами тощо, але головне, дотриматися його форми й вигляду відомої рослини, за допомогою чорних оливок й звичайних чипсів.
Салат «Соняшник» – рецепт приготування
Інгредієнти
(на 2 тарілки)
- копчених курячих філе – 2 шт;
- свіжі печериці – 400 г;
- сир – 300 г;
- яйце – 3 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- маслини без кісточок – 1 велика банка (0,5 л);
- чіпси «Прінгл» – 1 середня пачка;
- рслинна олія – для смаження;
- можна додати зелень петрушки, кропу, листя салату для прикраси;

Спосіб приготування
1. Відварюємо круто яйця (10 хвилин з моменту закипання).
2. Обсмажуємо на олії промиті і нарізані печериці близько 15 хвилин. Всі інші інгредієнти нарізаємо невеликими кубиками та починаємо викладати шарами.
3. Тарілку краще взяти великого діаметру, щоб помістилися і пелюстки соняшника. Викладаємо куряче філе та цибулю. Викладаємо грибочки. Вони пустили сік на сковороді, тому салат не буде сухим. Якщо ж гриби сухі, можна попередній шар змастити майонезом. Потім викладаємо терті на великій тертці яйця і добре змащуємо майонезом. Зверху натираємо на великій тертці сир.
4. Розрівнюємо руками, надаємо салату округлу форму.
5. На завершення прикрашаємо половинками маслин без кісточок, починаємо їх викладати по колу від центру.
6. Додаємо пелюстки із чіпсів.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат з тунцем, рисом і кукурудзою»
Головні новини України – ТУТ.





