В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат зі шпротами».Він точно стане у пригоді. Це швидке рішення на випадок, коли щось потрібно подати на стіл ледь не миттєво.
Зазвичай, роблять бутерброди зі шпротами, однак є ще краще рішення – апетитний та смачний салат.
«Салат зі шпротами» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Шпроти – 1 банка
- Консервований горошок – 1 банка
- Варена картопля – 2-3- шт.
- Варені яйця – 2 шт.
- Свіжий огірок – 1 шт.
- Цибулина – 1 шт.
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – ½ ч.л.
- Оцет (6%) – 3 ст.л.
- Гаряча вода – 100 мл.
- Кріп – до смаку
Спосіб приготування
1. Зі шпротів злийте олію, дрібно наріжте їх і покладіть у велику миску. Картоплю, зварену в мундирі, очистіть від шкірки, наріжте кубиками й додайте до шпротів.
2. Цибулю наріжте півкільцями, залийте гарячою водою, додайте сіль і цукор. Залиште маринуватися на 15 хвилин, після чого злийте воду та додайте цибулю до салату.
3. Свіжий огірок наріжте соломкою, яйця зваріть і поріжте кубиками.
4. Посипте салат подрібненим кропом за бажанням. Додайте трохи солі до смаку, заправте майонезом і додайте консервований горошок (зливши рідину). Добре перемішайте всі інгредієнти перед подачею.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Цибулевий суп з грінками»
Головні новини України – ТУТ.