В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Салат з молодої капусти з огірком». Свіжа капуста в поєднанні з іншими овочами буде ще смачніша та урізноманітнить меню.
Чудовим вибором для літнього столу буде салат зі свіжої капусти з огірком. Капуста є багатим джерелом вітамінів – С, А, В1, В2 і ряду інших. А огірок містить вітаміни С, К, а також вітаміни групи В та фолієву кислоту. Крім вітамінів, огірки багаті на антиоксиданти, клітковину та мінерали.
«Салат зі свіжої капусти з огірком» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Огірок – 2 шт.
- Капуста молода – 300 г.
- Сіль, мелений перець – за смаком
- Олія – 2-3 ст. л.
- Зелена цибуля (за бажанням) – 2 ст. л.
Спосіб приготування
1. Капусту потрібно натерти на шатківниці або нарізати довгими смужками шириною 1-3 мм.
2. Огірок чистимо, пробуємо на гіркоту з боку плодоніжки. За необхідності обрізаємо, поки не перестане гірчити. Поділяємо на дві половини уздовж, нарізаємо півкільцями завширшки 2-3 мм і змішуємо з капустою.
3. З’єднуємо в піалі масло, перець, сіль, заправляємо салат і перемішуємо.
4. Можна зверху посипати зеленою нарізаною цибулею.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Скаґен — намазка з креветок по-шведськи»
Головні новини України – ТУТ.