Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Шоколадні пряники»

Рецепт дня: «Шоколадні пряники»

У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі «шоколадні пряники».

Перша згадка про пряники датується близько 350 роком до н. Тоді про них уже знали римляни і єгиптяни. Вони випікали коржики, намазані медом, і називали їх «panus mellitus».

На Київській Русі пряники з’явилися приблизно у 9 столітті. Тоді вони мали назву «медовий хліб». Саме мед становив майже половину від усіх інших інгредієнтів, також туди додавали ягідний сік та житнє борошно.

Через кілька століть, коли на території Русі з’явилися екзотичні прянощі, їх почали додавати до пряників. І вже тоді пряник отримав свою назву і остаточно оформився в ласощі, які ми знаємо. Українським центром пряничної справи прийнято вважати Харків.

 «Шоколадні пряники» – рецепт приготування

Інгредієнти

(на 20 порцій)

Тісто:

  • Молоко – 200 мг
  • Борошно – 350 г
  • Цукру – 200 г
  • Жовток – 1 шт.
  • Розпушувач – 15 г
  • Какао – 50 г
  • Сіль, сода – дрібка
  • Кориця, імбир, мускатний горіх – за бажанням

Глазур

  • Білок – 1 шт
  • Пудра – 150 г
  • Лимонний сік – 2 ч.л.

Рецепт дня: «Шоколадні пряники»

Спосіб приготування

1. У мисці змішуємо 100 грам муки та цукор,перемішуємо віничком. Нагріваємо молоко до гарячого,(щоб не кипіло),вливаємо до суміші цукру та муки, старанно вимішуємо, щоб не було грудочок.

2. Коли маса остигне,додаємо жовток,сіль,олію,перемішуємо, додаємо какао, розпушувач та соду.Ретельно вимішуємо дерев’яною лопаткою,підсіюємо решту муки.Тісто має вийти липке і тягуче.

3. Розкачуємо пласт тіста,вирізаємо круглі пряники склянкою або довільної форми.

4. Печемо на деці приблизно 10 хвилин при температурі 180 градусів. Важливо не перетримати,бо будуть сухі.

5. Покривати глазуррю лише холодні вироби. Берете пудру,виливаємо білок,вимішуємо та додаємо лимонний сік. Пряники занурюємо в глазур,викладаємо і чекаємо до повного вистигання

6. Спеції вибирайте ті, які вам смакують!
Ці пряники завдяки технології заварювання довго не черствіють.

7. Можна пекти і без какао, тоді додайте замість нього таку саму кількість борошна.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Сирники» – смачний десерт

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо