В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Шоколадний кекс з хурмою та волоськими горіхами».
Приготування цього десерту не потребує особливих зусиль. Він поєднує в собі насиченість темного шоколаду, бархатисту солодкість стиглої хурми та приємний хрускіт горіхів.
«Шоколадний кекс з хурмою та волоськими горіхами» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Хурма – 300 г
- Борошно пшеничне – 200 г
- Масло вершкове – 200 г
- Яйце – 5 шт.
- Какао – 50 г
- Цукор – 80 г
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – 2 г
- Волоські горіхи – 50 г

Спосіб приготування
1. У глибокий посуд просій пшеничне борошно і какао-порошок, додай розпушувач і сіль. Ретельно перемішай інгредієнти вінчиком.
2. В окремому посуді з’єднай 5 курячих яєць та цукор. На максимальній швидкості міксера збий інгредієнти протягом 8-10 хвилин до отримання пишної та світлої маси.
3. Додай борошняну суміш у збиті з цукром яйця. За допомогою силіконової лопатки перемішай тісто до однорідної консистенції.
4. На плиті або в мікрохвильовій печі розтопи вершкове масло. Остуди його до кімнатної температури та введи в тісто. Перемішай інгредієнти силіконовою лопаткою до однорідності.
5. Ядра волоських горіхів наріж великими шматочками, додай у тісто. Ретельно перемішай інгредієнти. У результаті має вийти густе однорідне тісто.
6. Хурму помий, розріж навпіл, видали шкірку. Натри м’якоть хурми на великій тертці або розімни виделкою в однорідне пюре.
7. Прямокутну форму для кексу застели пергаментним папером. Виклади на дно форми 1/3 частину тіста. Зверху виклади половину пюре хурми. Чергуй шари тіста та фруктового пюре та виклади у форму всі інгредієнти. Верхнім шаром має бути тісто.
8. Відправ шоколадний кекс з хурмою в розігріту до 180 °C духовку на 45 хвилин. Перевір готовність випічки за допомогою дерев’яної шпажки. Якщо вона виходить із кексу сухою, без слідів тіста, випічка готова.
9. Готовий шоколадний кекс з хурмою остуди до кімнатної температури, наріж на порційні шматочки й подавай. Відмінним доповненням стане кулька ванільного морозива. Такий десерт чудово підійде до чашки міцної чорної кави або еспресо.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Лимонний тарт» – яскравий та ароматний десерт
Головні новини України – ТУТ.





