В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі десерт «Шоколадний меренговий рулет».
Рулет із хрусткою начинкою зовні та м’якою всередині какао-меренгою. Готується з білків, цукру, какао та крохмалю, випікається близько 25-60 хв, а після охолодження згортається з начинкою.
«Шоколадний меренговий рулет» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для коржа
- Яєчний білок – 5 шт.
- Цукрова пудра – 150 г
- Крохмаль – 20 г
- Чорний шкоколад – 50 г
- Мигдалеві пластівці – 30 г
Для начинки
- Сир маскарпоне – 250 г
- Сметана 15% – 150 г
- Цукрова пудра – 70 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Чорний шоколад – 50 г

Спосіб приготування
1. Для коржа білки збийте міксером з цукровою пудрою, підсипаючи її поступово, до стійкої піни. Додайте крохмаль і акуратно перемішайте.
2. Шоколад поламайте на шматочки, розтопіть і трохи охолодіть. Влийте в білки і злегка перемішайте.
3. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього білкову масу і розподіліть по всій поверхні. Посипте мигдалевими пластівцями і випікайте 15 хвилин при температурі 170°C.
4. Потім дістаньте з духовки, переверніть на чистий пергамент, а той, на якому випікалась меренга, видаліть.
5. Для крему з’єднайте маскарпоне, сметану, цукрову пудру, ванільний цукор і збийте до пишності.
6. Змастіть меренгу кремом, посипте подрібненим шоколадом і акуратно загорніть рулетом. Покладіть у холодильник на кілька годин.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Тістечка «Картопля» — легкий та швидкий десерт
Головні новини України – ТУТ.





