Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Шоколадний меренговий рулет» – ідеальний десерт

Рецепт дня: «Шоколадний меренговий рулет» – ідеальний десерт

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі десерт «Шоколадний меренговий рулет».

Рулет із хрусткою начинкою зовні та м’якою всередині какао-меренгою.  Готується з білків, цукру, какао та крохмалю, випікається близько 25-60 хв, а після охолодження згортається з начинкою.

«Шоколадний меренговий рулет» – рецепт приготування

Інгредієнти

Для коржа

  • Яєчний білок – 5 шт.
  • Цукрова пудра – 150 г
  • Крохмаль – 20 г
  • Чорний шкоколад – 50 г
  • Мигдалеві пластівці – 30 г

Для начинки

  • Сир маскарпоне – 250 г
  • Сметана 15% – 150 г
  • Цукрова пудра – 70 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Чорний шоколад – 50 г

Рецепт дня: «Шоколадний меренговий рулет» - ідеальний десерт

Спосіб приготування

1. Для коржа білки збийте міксером з цукровою пудрою, підсипаючи її поступово, до стійкої піни. Додайте крохмаль і акуратно перемішайте.

2. Шоколад поламайте на шматочки, розтопіть і трохи охолодіть. Влийте в білки і злегка перемішайте.

3. Деко застеліть пергаментом, викладіть на нього білкову масу і розподіліть по всій поверхні. Посипте мигдалевими пластівцями і випікайте 15 хвилин при температурі 170°C.

4. Потім дістаньте з духовки, переверніть на чистий пергамент, а той, на якому випікалась меренга, видаліть.

5. Для крему з’єднайте маскарпоне, сметану, цукрову пудру, ванільний цукор і збийте до пишності.

6. Змастіть меренгу кремом, посипте подрібненим шоколадом і акуратно загорніть рулетом. Покладіть у холодильник на кілька годин.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Тістечка «Картопля» — легкий та швидкий десерт

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо