У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Шоколадний пудинг». Це англійський десерт, що готується на водяній бані. У нього додають фрукти або прянощі. Охолодження пудингу виконують в спеціальній формі, хоча це й не обов’язково. Подається звичайно охолодженим.
Історія шоколадного пудингу сягає корінням у давні часи. Цей чудовий десерт відомий і улюблений протягом століть. Можливо, саме його дивовижне поєднання ніжного шоколаду з кремовою текстурою пудингу зробило його таким популярним у всьому світі.
Шоколадний пудинг – рецепт приготування
Інгредієнти
- 400 мл молока
- 2 ст. л. цукру
- 2 ст.л. какао
- 2 ст.л. кукурудзяного крохмалю
Спосіб приготування
1. Якщо у вас немає кукурудзяного, можете взяти картопляний крохмаль. Але щоб уникнути утворення грудочок попередньо перелийте частину холодного молока в невелику ємність і розмішайте в ній крохмаль до повного розчинення.
2. 200 мл молока підігрійте на невеликому вогні, але не доводьте до кипіння.
3. Зніміть з плити, додайте цукор, крохмаль (кукурудзяний або розведений в холодному молоці картопляний) і какао, ретельно перемішайте.
4. Долийте молоко, що залишилося.
5. Поверніть на плиту, увімкніть найменший вогонь.
6. Постійно помішуйте мус і доведіть його до кипіння.
7. Після чого потримайте на плиті близько хвилини і відразу ж знімайте.
8. Розлийте пудинг по порційних формам або стаканчиках.
9. Можна їсти як в теплому, так і в холодному вигляді. Ще краще буде урізноманітнити десерт морозивом.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Трамп ввів мита проти всього світу: який тариф для України, чому Росії немає в списку, перші заяви і реакції
Головні новини України – ТУТ.