Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Сінабони» – ароматні булочки з корицею

Рецепт дня: «Сінабони» – ароматні булочки з корицею

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропнуємо вашій увазі страву «Сінабони».

Це ароматні рулетики з дріжджового тіста, просочені корично-цукровою начинкою та покриті ніжним крем-чизом. Вони відрізняються ніжною текстурою та багатим ароматом кориці, який ідеально поєднується з кремовою верхівкою.

Cinnabon (Сінабон) – це торгова марка американської мережі кав’ярень і пекарень, яка спеціалізується на виробництві та продажі солодкої випічки, що відома по всьому світу. Найпопулярнішим продуктом бренду є «Cinnabon» – булочка з корицею в глазурі.

Для приготування цієї випічки вдома знадобиться певний час, але сам по собі рецепт сінабонів не складний.

 «Сінабони» – рецепт приготування як у кафе

Інгредієнти

Для тіста:

  • Молоко – 200 г
  • Сухі дріжджі – 25 г
  • Вершкове масло – 75 г
  • Цукор – 60 г
  • Два курячих яйця
  • Одна чайна ложка солі
  • Борошно пшеничне – ± 500 г

Для начинки:

  • Цукор – 120 г
  • Кориця – 15 г
  • Вершкове масло – 30 г

Для крему:

  • Вершкове масло – 30 г
  • Вершковий сир маскарпоне – 60 г
  • Цукрова пудра – 120 г

Рецепт дня: «Сінабони» - ароматні булочки з корицею

Спосіб приготування

1. Перш за все, треба зробити опару. Для цього необхідно в тепле молоко насипати сухі дріжджі та чайну ложку цукру. Перемішуємо, накриваємо ємність серветкою та залишаємо на 20-30 хвилин в теплому місці для “активації” дріжджів.

2. В іншій ємності збиваємо міксером розм’якшене вершкове масло кімнатної температури та цукор. Коли маса почне біліти, додаємо по одному яйцю. Бажано, збивати не переставаючи.

3. Додаємо до яєчно-вершкової маси вже “активовані” дріжджі (опару), сіль та маленькими порціями борошно. Замішуємо тісто.

4. Під час додавання борошна, слідкуємо за густиною тіста, важливо не зробити його занадто тугим. Тому, у вас можливо піде трохи менше, або навпаки, більше борошна, адже це залежить від виробника. Тісто має залишатись м’яким, але не липнути до рук.

5. Знову накриваємо ємність з тістом серветкою, залишаємо на одну годину в теплому місці доки тісто не збільшиться в об’ємі в 1.5-2 рази.

6. Для начинки необхідно змішати в окремій ємності цукор з корицею. Масло знадобиться для змащування тіста згодом.

7. Посипаємо робочу поверхню борошном, викладаємо готове тісто та розкочуємо його товщиною 3-4 мм. Обрізаємо зайве тісто так, аби воно стало прямокутної форми.

8. Кулінарним пензликом наносимо на тісто м’яке вершкове масло (відступіть від країв тіста на 0.5 см, аби їх потім було легко склеїти) та засипаємо рівномірно начинку.

9. Загорніть пласт тіста рулетиком. Наріжте рулет упоперек за допомогою кулінарної нитки на 11-12 шматочків.

10. Деко застилаємо пергаментним папером та викладаємо булочки на відстані 2-3 см один від одної. Накриваємо деко серветкою та залишаємо ще на пів години для вистоювання.

11. Поки булочки збільшуються в розмірі, можна ввімкнути духову шафу на 180 градусів. Сінабони необхідно випікати близько 25-35 хвилин.

12. Поки булочки в духовці, готуємо крем- глазур. Для цього збийте в ємності розм’якшене вершкове масло з цукровою пудрою та вершковим сиром до однорідності. Це займе близько 2-3 хвилин.

13. Як тільки ви дістанете випічку з духовки, щедро покрийте її кремом, який як заливка почне розтікатись. Таким чином булочки будуть добре просочені кремом з усіх боків.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пиріжки з капустою на кефірі»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу