В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Скаґен — намазка з креветок по-шведськи».
Фактично це бутербродна намазка, яка відома у Швеції як скаґен — це справжній символ легких закусок з морепродуктів північної кухні. Вона з’явилася в мальовничому рибальському містечку Скаґен на самому краю півострова і відтоді стала популярною по всій Скандинавії. Помірна солоність креветок поєднується з ніжністю домашнього майонезу та тонкою кислинкою лимона, і в результаті виходить неповторний смак.
Скаґен підходить для вечірок або несподіваних гостей: треба лише намастити її на тости чи крекери — і вишуканий шведський делікатес готовий.
«Скаґен — намазка з креветок по-шведськи» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для домашнього майонезу
- Яйце куряче – 1 шт
- Олія соняшникова рафінована – 120 мл
- Діжонська гірчиця – 1 ч.л.
- Лимон – 0,5 шт.
- Сіль – за смаком
Для намазки з креветок по-шведськи
- Креветки – 300 г
- Перець чорний мелений – за смаком
- Кріп, гілочка – 20 г
- Хліб товстий, скибка – 4 шт.
- Масло вершкове – 20 г
Спосіб приготування
1. Почисть креветки від панцирів і видали хвостики, якщо є. При потребі промокни паперовим рушником, щоб позбутися зайвої води.
2. У чашу блендера розбий яйце, додай гірчицю, лимонний сік та сіль. Починай збивати занурювальним блендером від дна. Поступово, тонкою цівкою вливай олію і збивай до густої однорідної текстури.
3. Наріж креветки та кріп дуже дрібно, щоб намазка була однорідною. До нарізки влий майонез, поперчи та ретельно перемішай.
4. Зріж скоринки з кожної сторони хліба, змасти скибки вершковим маслом і обсмаж на розігрітій сковороді до золотавої скоринки.
5. На кожний тост виклади 1 ст. л. креветкової намазки, прикрась гілочкою кропу та скибочкою лимона. Подавай одразу.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тефтелі у сметанному соусі»
Головні новини України – ТУТ.