Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Східний плов із булгуру» – з куркою, грибами та овочами

Рецепт дня: «Східний плов із булгуру» – з куркою, грибами та овочами

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Східний плов із булгуру».

Булгур – це дуже ситна й корисна пшенична крупа, надзвичайно популярна в країнах Азії.

Промивати булгур перед приготуванням не треба, він швидко розварюється й ідеально поєднується з м’ясом, грибами, овочами та спеціями. Щоб плов вийшов розсипчастим, рекомендуємо спочатку обсмажити крупу в олії чи вершковому маслі й лише потім залити окропом.

Завдяки високому вмісту корисних речовин цю пшеничну крупу рекомендують вживати дітям, вегетаріанцям, а також людям, які худнуть. Булгур чудово насичує, зміцнює імунітет і покращує травлення.

У поєднанні із соковитими овочами, ніжною курочкою та грибами це — ідеальна страва.

«Східний плов із булгуру» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Булгур – 1,5 склянки
  • Куряча грудка – 300 г
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Гриби (печериці) – 200 г
  • Морква – 1 шт.
  • Зелений горошок – 100 г
  • Цибуля червона – 1 шт.
  • Рослинна олія – 50 г.
  • Масло вершкове 73% – 30 г
  • Чебрець – 3 гілочки
  • Сіль – за смаком
  • Каєнський перець – дрібка
  • Кінза чи петрушка – пучок

Рецепт дня: «Східний плов із булгуру» - з куркою, грибами та овочами

Спосіб приготування

1. У каструлю наливаємо три склянки води та ставимо на плиту закипати. В окріп насипаємо булгур, солимо та варимо на повільному вогні під кришкою протягом 20 хвилин.

2. Поки крупа вариться, підготуємо овочі. Цибулю очищаємо від лушпиння, миємо та довільно подрібнюємо. Нарізаємо маленькими шматочками курячу грудку. Перець ріжемо соломкою. Моркву натираємо на тертці, а гриби кришимо тонкими пластинками.

3. Наливаємо в сковороду олію, розігріваємо. Злегка обсмажуємо цибулю та моркву. Додаємо курку, гриби та смажимо протягом 10 хвилин. Саме час додати горошок, чебрець та перець. Перемішуємо суміш і тушкуємо ще три хвилини під закритою кришкою.

4. До овочево-м’ясної суміші додаємо варений булгур. Перемішуємо інгредієнти й тримаємо на невеличкому вогні ще дві хвилини. Вимикаємо плиту, додаємо шматочок вершкового масла. Залишаємо плов на 10 хвилин.

5. Готовий булгур посипаємо свіжою зеленню та насолоджуємося пряним смаком ароматної східної страви!

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат із баклажанами і перцем»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо