В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Скумбрія з соєвим соусом і лимоном».
Це смачна та ароматна страва, яку можна приготувати різними способами: запекти в духовці, потушкувати або замаринувати. Рецепт допомагає усунути різкий рибний запах, робить м’ясо ніжним і надає страві апетитної скоринки.
«Скумбрія з соєвим соусом і лимоном» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Скумбрія – 1 шт.
- Перець
- Коріандр
- Соєвий соус – 5 ст.л.
- Лимонний сік – 1 ст.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Рослинна олія – 1 ст.л.

Спосіб приготування
1. У риби видаляємо голову, хвіст, плавники та хребет. Очищаємо нутрощі та ретельно вимиваємо. Філе приправляємо спеціями з обох боків і нарізаємо на порційні шматочки.
2. Із фольги формуємо човники. Викладаємо в них рибу шкіркою догори. Далі готуємо маринад для скумбрії. Змішуємо сік лимона, соєвий соус, олію та цукор до однорідності. Цукор має повністю розчинитися.
3. Поливаємо рибу цим соусом і залишаємо на 30 хвилин. Духовку розігріваємо до 200 градусів і готуємо скумбрію 15 хвилин. Важливо перевіряти, щоб риба підрум’янилася, не пересушилася, а залишилася всередині ніжною і соковитою.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: старовинна українська страва «Шпундра»
Головні новини України – ТУТ.





