Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Скумбрія з соєвим соусом і лимоном»

Рецепт дня: «Скумбрія з соєвим соусом і лимоном»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Скумбрія з соєвим соусом і лимоном».

Це смачна та ароматна страва, яку можна приготувати різними способами: запекти в духовці, потушкувати або замаринувати. Рецепт допомагає усунути різкий рибний запах, робить м’ясо ніжним і надає страві апетитної скоринки.

«Скумбрія з соєвим соусом і лимоном» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Скумбрія – 1 шт.
  • Перець
  • Коріандр
  • Соєвий соус – 5 ст.л.
  • Лимонний сік – 1 ст.л.
  • Цукор – 1 ч.л.
  • Рослинна олія – 1 ст.л.

Рецепт дня: «Скумбрія з соєвим соусом і лимоном»

Спосіб приготування

1. У риби видаляємо голову, хвіст, плавники та хребет. Очищаємо нутрощі та ретельно вимиваємо. Філе приправляємо спеціями з обох боків і нарізаємо на порційні шматочки.

2. Із фольги формуємо човники. Викладаємо в них рибу шкіркою догори. Далі готуємо маринад для скумбрії. Змішуємо сік лимона, соєвий соус, олію та цукор до однорідності. Цукор має повністю розчинитися.

3. Поливаємо рибу цим соусом і залишаємо на 30 хвилин. Духовку розігріваємо до 200 градусів і готуємо скумбрію 15 хвилин. Важливо перевіряти, щоб риба підрум’янилася, не пересушилася, а залишилася всередині ніжною і соковитою.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: старовинна українська страва «Шпундра»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо