В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Смажена гречка з овочами». Навіть тим, хто не дуже любить гречку, сподобається цей смачний гарнір. До того ж готується він досить швидко — за 25 хвилин.
Ця гречка з овочевою засмажкою може стати основною стравою на обід або вечерю, але вона також стане чудовим гарніром до м’яса або риби. Також можна доповнити її салатом або овочевим рагу.
«Смажена гречка з овочами» – рецепт приготування
Інгредієнти
- 350 г гречаної крупи
- 350 мл води
- 2 морквини
- 1 болгарський перець
- 1/2 цибулі-порею
- 1 цибулина
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1/4 ч. л. чебрецю
- 1 ст. л. петрушки, подрібненої
Спосіб приготування
1. Гречану крупу насипати у сито і промити під проточною водою. Потім пересипати її в каструлю і налити води. Поставити гречку варитися на середній вогонь, посолити та довести до кипіння. Накрити кришкою і готувати 12 хвилин. Коли гречка звариться, відстаитив її убік і накрити кришкою.
2. Моркву почистии і нарізати невеликими кубиками. Болгарський перець почистити, видалити серцевину і нарізати невеликими кубиками. Цибулю-порей розрізати уздовж навпіл, промити під проточною водою і нарізати дрібними кубиками. Почистити цибулю і нарізати кубиками.
3. Поставити велику сковороду з оливковою олією на середній вогонь. Покласти в неї овочі та приправити їх чебрецем, сіллю та перцем. Смажити 5 хвилин, регулярно помішуючи. Всипати готову гречку і варти 2-3 хвилини. Зняти з вогню та приправити за смаком сіллю та перцем, якщо необхідно.
4. Перед подачею посипати гречку подрібненою петрушкою.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Шоколадний пудинг» – англійський десерт
Головні новини України – ТУТ.