В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Соковиті курячі «бомбочки» з начинкою». Вони набагато смачніші за звичайні котлети.
Страва виходить хрусткою зовні та ніжною всередині. Це немов два в одному – м’ясна страва і гарнір.
Котлети можна готувати з сиром, ананасом, кукурудзою, овочами тощо.
До вашої уваги варіант із грибами та сиром. Принцип дуже простий – начинка загортається у фарш, після чого вироби панірують і запікають.
«Соковиті курячі «бомбочки» з начинкою» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Фарш – 800 г
- Цибулина – 1 шт.
- Гриби (печериці)– 400 г
- Сир – 150 г
- Часник – 1 зубчик
- Вершки або сметана – 150 г
- Масло – 1 ст. .
- Олія – 1 ст.л.
- Панірувальні сухарі – 1 упаковка
- Сіль, перець, сушені трави – за смаком
Також знадобиться харчова плівка та духовка.

Спосіб приготування
1. Наріжте цибулину півкільцями, печериці – пластинками, подрібніть часник. На сковороді змішайте олію з маслом. Обсмажте кілька хвилин цибулю, потім додайте гриби, часник і спеції за смаком. Смажте ще приблизно 5 хвилин. Влийте вершки, тушкуйте ще 5 хвилин і вимкніть вогонь. Окремо натріть на дрібній тертці сир.
2. Щоб приготувати соковиті курячі котлети, фарш рекомендується робити зі стегна. Додайте в нього сіль, перець, трави. Розділіть на 10 частин. Викладіть кожну на харчову плівку. Сформуйте пальцями тонкий корж. На центр помістить грибну начинку та посипте сиром. Потім загорніть плівку в кулю і сформуйте “бомбочки” з фаршу, щоб начинка залишилася всередині.
3. Обваляйте котлети курячі в панірувальних сухарях. Панірування можна зробити самим, якщо перебити черствий хліб у блендері або кавомолці.
4. Викладіть запаніровані кульки на деко з пергаментом. Запікайте курячі котлети в духовці 25 хвилин за 180°. Подавати рекомендується з картопляним пюре або овочевим салатом.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Рибний чаудер — кремовий суп із хеком, овочами та вершками»
Головні новини України – ТУТ.




 
 
 
 
 
  
  