Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Соковитий феєрверк» – пиріг на сковороді з ягодами

Рецепт дня: «Соковитий феєрверк» – пиріг на сковороді з ягодами

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Соковитий феєрверк» – пиріг на сковороді з ягодами.

Для нього підійдуть вишні без кісточок, полуниця, малина або абрикоси, розрізані навпіл. Сковорода знадобиться діаметром 24-26 см із товстим дном. Кефір у рецепті пирога можна замінити на олію без запаху, а замість розпушувача використати соду на кінчику ножа, погашену оцтом.

Пиріг на сковороді з ягодами «Соковитий феєрверк» – рецепт приготування

Інгредієнти

Тісто

  • Яйце –  3 шт.
  • Цукор – 150 г
  • Цукор ванільний – 10 г
  • Кефір – 200 г
  • Масло вершкове – 80 г
  • Борошно пшеничне – 250 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Сіль – 2 г

Начинка

  • Ягоди – 300 г
  • Крохмаль кукурудзяний – 20 г
  • Цукор – 20 г

Змащувач пергамету і прикрашання

  • Масло вершкове –  15 г
  • Цукрова пудра – за смаком

Рецепт дня: «Соковитий феєрверк» - пиріг на сковороді з ягодами

Спосіб приготування

1. Підготуй сковороду і ягоди

2. Ягоди помий, обсуши на паперовому рушнику. Переклади в миску, додай 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю або борошна, перемішай.

3. Сковороду (дно і борти) застели пергаментом. Змасти вершковим маслом.

4. Зверху рівномірно виклади ягоди, посип цукром (1 ст. л).

5. У каструльці на повільному вогні розтопи вершкове масло, дай трохи охолонути.

6. У миску вбий яйця середнього розміру. Додай дрібку солі, цукор і ванільний цукор, добре перемішай вінчиком.

7. Влий кефір і масло, знову перемішай.

8. До маси просій борошно і розпушувач, перемішай до однорідності — буде не дуже густе тісто. Обережно і рівномірно вилий тісто на ягоди.

9. Постав сковороду, накрий кришкою і на повільному вогні готуй 20-25 хвилин.

Порада: час від часу на кришці збиратиметься конденсат. Час від часу підіймай кришку та витирай його.

10. Коли по боках пиріг просмажився, зніми кришку і накрий верхівку пирога пергаментом. Він має прилипнути до тіста.

11. Накрий пергамент тарілкою й обережним рухом переверни пиріг на тарілку. Зніми нижній пергамент з посмаженого боку пирога.

12. Поверни пиріг у сковороду пергаментом донизу. Накрий кришкою і готуй 10 хвилин.

13. Перевір готовність зубочисткою (має виходити сухою). Накрий пиріг тарілкою і переверни.

14. Зніми пергамент і прикрась цукровою пудрою до смаку.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Куряче філе у вершках з болгарським перцем»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо