В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Соковитий феєрверк» – пиріг на сковороді з ягодами.
Для нього підійдуть вишні без кісточок, полуниця, малина або абрикоси, розрізані навпіл. Сковорода знадобиться діаметром 24-26 см із товстим дном. Кефір у рецепті пирога можна замінити на олію без запаху, а замість розпушувача використати соду на кінчику ножа, погашену оцтом.
Пиріг на сковороді з ягодами «Соковитий феєрверк» – рецепт приготування
Інгредієнти
Тісто
- Яйце – 3 шт.
- Цукор – 150 г
- Цукор ванільний – 10 г
- Кефір – 200 г
- Масло вершкове – 80 г
- Борошно пшеничне – 250 г
- Розпушувач – 10 г
- Сіль – 2 г
Начинка
- Ягоди – 300 г
- Крохмаль кукурудзяний – 20 г
- Цукор – 20 г
Змащувач пергамету і прикрашання
- Масло вершкове – 15 г
- Цукрова пудра – за смаком
Спосіб приготування
1. Підготуй сковороду і ягоди
2. Ягоди помий, обсуши на паперовому рушнику. Переклади в миску, додай 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю або борошна, перемішай.
3. Сковороду (дно і борти) застели пергаментом. Змасти вершковим маслом.
4. Зверху рівномірно виклади ягоди, посип цукром (1 ст. л).
5. У каструльці на повільному вогні розтопи вершкове масло, дай трохи охолонути.
6. У миску вбий яйця середнього розміру. Додай дрібку солі, цукор і ванільний цукор, добре перемішай вінчиком.
7. Влий кефір і масло, знову перемішай.
8. До маси просій борошно і розпушувач, перемішай до однорідності — буде не дуже густе тісто. Обережно і рівномірно вилий тісто на ягоди.
9. Постав сковороду, накрий кришкою і на повільному вогні готуй 20-25 хвилин.
Порада: час від часу на кришці збиратиметься конденсат. Час від часу підіймай кришку та витирай його.
10. Коли по боках пиріг просмажився, зніми кришку і накрий верхівку пирога пергаментом. Він має прилипнути до тіста.
11. Накрий пергамент тарілкою й обережним рухом переверни пиріг на тарілку. Зніми нижній пергамент з посмаженого боку пирога.
12. Поверни пиріг у сковороду пергаментом донизу. Накрий кришкою і готуй 10 хвилин.
13. Перевір готовність зубочисткою (має виходити сухою). Накрий пиріг тарілкою і переверни.
14. Зніми пергамент і прикрась цукровою пудрою до смаку.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Куряче філе у вершках з болгарським перцем»
Головні новини України – ТУТ.