В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Сосиски в тісті вдома».
Ця страва складається з сосиски, загорнутої в тісто, яка потім запікається. Зазвичай використовують дріжджове або листкове тісто. Це популярна страва, як швидка закуска. Вона відома у багатьох країнах. Наприклад, у Німеччині під назвою “сосиска в нічній сорочці”, а в США та Великій Британії – “порося в ковдрі”.
«Сосиски в тісті вдома» – рецепт приготування
Сосиски в тісті на дріжджах
Інгредієнти
- Борошно – 400 г
- Вода – 250 мл
- Масло вершкове – 50 г
- Дріжджі сухі – 5 г
- Сіль – 0,5 ч. л.
- Цукор – 1,5 ст. л.
- Сосиски – 10 шт.
Спосіб приготування
1. У глибокій ємності змішати дріжджі, 1 ст.л цукру, теплу воду і 2 ст. л борошна. Перемішати, залишити на 15-20 хвилин в теплому місці.
2. Через деякий час до опари додати сіль і цукор, що залишився. Ввести борошно, руками замісити тісто.
3. Розтопити вершкове масло, ввести в тісто, перемішати і 10 хвилин вимішувати масу. Накрити рушником і залишити в теплому місці на 1 годину.
4. Розділити тісто на 2 частини, кожну частину тіста розкатати в пласт 20х30 см. Нарізати пластинами по 4 см. Кожну сосиску обмотати смужками тіста внахлест по довжині.
5. Викласти на деко, застелене пергаментом і залишити на 15 хвилин.
6. Змастити збитим яєчним жовтком. Запікати в духовці 20 хвилин при 200°C.
Сосиски в тісті смажені – простий рецепт
Інгредієнти
- Борошно пшеничне – 500 г
- Цукор – 2,5 ст. л.
- Дріжджі сухі – 1 ст. л.
- Вода – 160 мл
- Молоко – 160 мл
- Олія соняшникова – 4 ст. л. (в тісто) + 200 мл (для смаження)
- Сіль – 1 ч. л. без гірки
- Сосиски – 12-15 шт.
Спосіб приготування
1. У мисці з’єднати тепле молоко, кип’ячену теплу воду, цукор і сухі дріжджі. Перемішати і залишити на 10-15 хвилин в теплому місці.
2. Коли опара буде готова, влити в неї соняшникову олію і всипати сіль. Перемішати, додати просіяне борошно, замісити тісто. Накрити миску рушником і залишити на 1 годину.
3. Тісто розділити на 12-15 шматків, Очистити відповідну кількість сосисок. Підігріти їх в мікрохвильовці (це необхідно, щоб тісто піднялося – начинка повинна бути теплою).
4. Взяти шматочок тіста, сформувати з нього корж, всередину викласти сосиску. Скріпити краї тіста так, щоб повністю закрити сосиску. Так вчинити з усіма сосисками і шматочками тіста.
5. Розігріти на сковороді олію і обсмажити сосиски в тісті до готовності.
Сосиски в тісті без дріжджів – листкове тісто
Інгредієнти
- Листкове тісто – 500 г
- Сосиски – 14-16 шт
- Яйця – 1 шт
Спосіб приготування
1. Готове листкове тісто розкатати в пласт шириною приблизно 7 см.
2. Ннарізати смужками 1.5-2 см, з сосисок зняти плівки.
3. Викласти сосиску на тісто і обмотати її спіраллю. Так вчинити з усіма сосисками.
4. Запікати сосиски в духовці при 180°С близько 20-25 хвилин.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тако з кабачків зі смачною начинкою» – страва для перекусу та пікніка
Головні новини України – ТУТ.