В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Спагеті з грибами у вершковому соусі». Це класична і смачна страва, легка в приготуванні. Вона складається з варених спагеті, обсмажених грибів (зазвичай печериць, але можна використовувати й інші), та соусу, приготованого з вершків, часнику, цибулі та спецій.
Мінімум продуктів, мінімум затраченого часу і зусиль, а в результаті – дуже смачна і ситна страва на кожен день.
«Спагеті з грибами у вершковому соусі» – рецепт приготування
Інгредієнти:
- спагеті – 350 г
- печериці (або інші гриби) – 500 г
- вершки 15% – 200 мл
- соєвий соус – 2 ст. л.
- часник – 1-2 зубчики
- сіль, чорний мелений перець – за смаком
Спосіб приготування
1. Гриби помити і нарізати пластівцями.
2. Нарізані гриби викласти у розігріту сковорідку зі соняшниковою олією і на середньому вогні смажити приблизно 15 хв. За цей час рідина має повністю випаруватись і гриби зовсім трошки обсмажитись. Після цього до грибів додати соєвий соус і вершки.
3. Посолити, поперчити за смаком і, помішуючи, тушкувати на середньому вогні 2-3 хв.
4. В кінці додати вичавлений часник, перемішати і відставити з вогню.
5. Спагеті відварити у підсоленій воді до готовності і відкинути на друшлак. Трошки води, в якій варилася паста, залишити, вона нам може знадобитись. Гарячий соус перемішати з гарячою пастою. Якщо після вимішування паста виходить липкою, їй не вистачає вологи, – долийте потрібну кількість збереженого «бульйону», де варилися спагеті.
6. В результаті, після перемішування, паста має вийти достатньо вологою і неначе шовковистою. Спагеті з вершково-грибним соусом готові.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Копійочка»
Головні новини України – ТУТ.