Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Стромболі — фарширована піца»

Рецепт дня: «Стромболі — фарширована піца»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Стромболі – фарширована піца». Ніжне тісто і насичена начинка з п’яти інгредієнтів роблять її заповітним бажанням для всіх, хто любить італійську піцу.

Технічно стромболі не є суто італійською стравою. Її винайшли у  піцерії Romano у Філадельфії. Італійський іммігрант і господар закладу Наззарено Романо експериментував із відомою піцою імботита, начиняючи тісто шинкою, сиром і ковбасою котехіно. Так і з’явився новий вид піци, яку назвали «стромболі» на честь фільму 1950 року.

«Стромболі, земля Божа» — кінофільм режисера Роберто Росселіні, головну роль у якому виконала Інгрід Бергман. Фільм розповідає про литовську біженку за часів Другої світової війни, яка виходить заміж за італійського рибалку та стикається з відмінністю культур.

У даному рецепті стромболі начинена сиров’яленою ковбасою, шинкою, моцарелою, томатним соусом і базиліком. Але принадність цієї в тому, що можна покласти в неї практично все, що захочеться.

«Стромболі — фарширована піца» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне – 400 г
  • Вода – 250 мл
  • Цукор – 10 г
  • Дріжджі сухі – 7 г
  • Оливкова олія – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Для начинки
  • Сиров’ялена ковбаса – 150 г
  • Шинка – 200 г
  • Сир моцарела – 250 г
  • Соус томатний – 50 г
  • Базилік сушений – 5 г

Рецепт дня: «Стромболі — фарширована піца»

Спосіб приготування

1. У теплій воді розчиніть дріжджі, додайте сіль, цукор і оливкову олію. Перемішайте і нехай опара бродить 10-15 хвилин.

2. Потім до опари додайте просіяне борошно і замісіть м’яке тісто. Накрийте рушником і залиште на одну годину підходити.

3. Тим часом ковбасу і шинку тоненько наріжте, а сир натріть на великій тертці. Готове тісто розкачайте і змастіть томатним соусом. Відступаючи від країв, викладіть шматочки ковбаси й шинки, посипте тертим сиром і базиліком.

4. Загорніть всередину краї тіста з трьох боків, щоб начинка не випадала, і скрутіть рулетом. Покладіть піцу швом донизу на змащене олією деко, а зверху зробіть неглибокі надрізи на відстані 2-3 см. Випікайте за температури 200 °C 30-40 хвилин до зарум’янювання.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Грибний жульєн «Єлисейські поля»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо