Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Суп із галушками по-полтавськи»

Рецепт дня: «Суп із галушками по-полтавськи»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Суп із галушками по-полтавськи».

Це класична друга страва традиційної української кухні. Поєднання ніжних виробів з тіста та ароматного бульйону роблять її справжнім кулінарним шедевром.

«Суп із галушками по-полтавськи» – рецепт приготування

Інгредієнти

Для супу:

  • Куряче філе – 300 г
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Картопля – 2 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Олія – 1 ст.л.
  • Спеції та сіль – за смаком.

Для тіста на галушки:

  • Яйце – 2 шт.
  • Борошно – 100 г
  • Вода 2 ст.л.
  • Олія – 1 ч.л.
  • Сіль – дрібка

Ви також можете готувати суп із галушками без м’яса на овочевому бульйоні – вийде не менш смачно.

Рецепт дня: «Суп із галушками по-полтавськи»

Спосіб приготування

1. Куряче філе промийте, очистіть від плівок і кісток. Викладіть у каструлю з водою та лавровим листом. Варіть близько 40 хвилин на невеликому вогні, за необхідності знімаючи піну. Потім дістаньте м’ясо, наріжте брусочками і поверніть у суп із галушками.

2. Моркву натріть, а цибулю дрібно наріжте. Обсмажте овочі на гарячій пательні з олією до золотистого кольору (близько 5 хвилин). Картоплю почистіть, наріжте невеликим кубиком і викладіть у бульйон разом із засмажкою. Варіть близько 15 хвилин.

3. За цей час замісіть густе тісто з усіх перерахованих інгредієнтів. Наріжте на шматочки ножем або відщипніть пальцями. При напівготовності картоплі настає момент, коли додавати галушки в суп. Варіть страву ще 5-10 хвилин (залежно від розміру галушок) і залиште трохи настоятися під кришкою.

4. Готову страву подавайте зі свіжою зеленню і, за бажанням, зі сметаною. Зберігається суп із галушками та м’ясом не більше 2 днів.

Смачного!

Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Класичний український борщ»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо