В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Суп із галушками по-полтавськи».
Це класична друга страва традиційної української кухні. Поєднання ніжних виробів з тіста та ароматного бульйону роблять її справжнім кулінарним шедевром.
«Суп із галушками по-полтавськи» – рецепт приготування
Інгредієнти
Для супу:
- Куряче філе – 300 г
- Морква – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Картопля – 2 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Олія – 1 ст.л.
- Спеції та сіль – за смаком.
Для тіста на галушки:
- Яйце – 2 шт.
- Борошно – 100 г
- Вода 2 ст.л.
- Олія – 1 ч.л.
- Сіль – дрібка
Ви також можете готувати суп із галушками без м’яса на овочевому бульйоні – вийде не менш смачно.

Спосіб приготування
1. Куряче філе промийте, очистіть від плівок і кісток. Викладіть у каструлю з водою та лавровим листом. Варіть близько 40 хвилин на невеликому вогні, за необхідності знімаючи піну. Потім дістаньте м’ясо, наріжте брусочками і поверніть у суп із галушками.
2. Моркву натріть, а цибулю дрібно наріжте. Обсмажте овочі на гарячій пательні з олією до золотистого кольору (близько 5 хвилин). Картоплю почистіть, наріжте невеликим кубиком і викладіть у бульйон разом із засмажкою. Варіть близько 15 хвилин.
3. За цей час замісіть густе тісто з усіх перерахованих інгредієнтів. Наріжте на шматочки ножем або відщипніть пальцями. При напівготовності картоплі настає момент, коли додавати галушки в суп. Варіть страву ще 5-10 хвилин (залежно від розміру галушок) і залиште трохи настоятися під кришкою.
4. Готову страву подавайте зі свіжою зеленню і, за бажанням, зі сметаною. Зберігається суп із галушками та м’ясом не більше 2 днів.
Смачного!
Можливо. вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Класичний український борщ»
Головні новини України – ТУТ.





