Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Суп з капустою»

Рецепт дня: «Суп з капустою»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Суп з капустою». Це традиційна українська заправна перша страва, приготована переважно зі свіжої білокачанної капусти.

Також капусту можуть додавати до інших супів, як-от італійський мінестроне, де вона є одним із сезонних овочів.

«Суп з капустою» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Цибуля – 1 шт.
  • Стебла селери – 3 шт.
  • Олія – 30 мл
  • Білокачанна капуста – 500 г
  • Копчені реберця або шинка – 250 г
  • Вода чи овочевий бульйон – ½ л
  • Квасоля варена або консервована – 300 г
  • Тим’ян – 3-4 гілочки
  • Сіль – за смаком
  • Чорний перець – за смаком
  • Вершки 30% – 200 мл

Суп з капустою

Спосіб приготування

1. У 3-х літровій каструлі розігріти олію. Додати порізану цибулю та селеру. Посолити і тушкувати до м’якості.

2. Додати порізані порційно реберця та капусту, влити бульйон чи воду.

3. Трішки досолити, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити 15-20 хвилин до повної м’якості капусти.

4. Суп приправити перцем, влити вершки й накрити кришкою, залишити так на 5 хвилин настоюватись й потім  подавати.

5. Якщо вершки меншої жирності, то їх слід додавати не у каструлю, а в тарілку при подачі.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат із запеченим буряком і гарбузом»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо