В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Суп з капустою». Це традиційна українська заправна перша страва, приготована переважно зі свіжої білокачанної капусти.
Також капусту можуть додавати до інших супів, як-от італійський мінестроне, де вона є одним із сезонних овочів.
«Суп з капустою» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Цибуля – 1 шт.
- Стебла селери – 3 шт.
- Олія – 30 мл
- Білокачанна капуста – 500 г
- Копчені реберця або шинка – 250 г
- Вода чи овочевий бульйон – ½ л
- Квасоля варена або консервована – 300 г
- Тим’ян – 3-4 гілочки
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Вершки 30% – 200 мл
Спосіб приготування
1. У 3-х літровій каструлі розігріти олію. Додати порізану цибулю та селеру. Посолити і тушкувати до м’якості.
2. Додати порізані порційно реберця та капусту, влити бульйон чи воду.
3. Трішки досолити, довести до кипіння, зменшити вогонь до мінімуму та варити 15-20 хвилин до повної м’якості капусти.
4. Суп приправити перцем, влити вершки й накрити кришкою, залишити так на 5 хвилин настоюватись й потім подавати.
5. Якщо вершки меншої жирності, то їх слід додавати не у каструлю, а в тарілку при подачі.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат із запеченим буряком і гарбузом»
Головні новини України – ТУТ.