В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Суп з пельменями». Не всі його готують через нетиповість рецепта і нерозуміння, як це зробити.
Це ситна та смачна страва, яка може бути як легким обідом, так і частиною більш обширної трапези.
«Суп з пельменями» – рецепт приготування
Інгредієнти
- вода – 2 л;
- картопля – 2 шт. (великі);
- пельмені – 300 г;
- морква – 1 шт.;
- лук – 1 шт.;
- рослинна олія – 1 ст. л.;
- вершкове масло – 50 г;
- зелень – маленький пучок;
- сіль, перець – за смаком;
- рис (за бажанням) – 2-3 ст. л.
Спосіб приготування
1. Спочатку готуємо інгредієнти – картоплю чистимо і ріжемо на довільні кубики, моркву натираємо, а цибулю подрібнюємо.
2. Для отримання овочевого бульйону варимо картоплю до готовності. Пінку знімаємо. На цьому етапі також додаємо рис, якщо хочемо готувати з ним.
3. В цей час моркву і цибулю обсмажуємо на рослинному маслі – це буде наша засмажка.
4. Коли картопля готова, додаємо в суп пельмені і варимо до спливання. Перевіряємо їх на готовність і додаємо засмажку і вершкове масло для смаку. Приправляємо спеціями і посипаємо дрібно нарізаною зеленню.
5. За бажанням можна готувати суп з пельменями без картоплі – просто не додавайте її.
6. Ця страва дуже гнучка, адже тільки пельмені тут – обов’язковий атрибут. Наприклад, можна зробити суп з пельменями і яйцем. Для цього їх відварюємо, ріжемо кубиком і додаємо в суп разом з засмажкою.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі»
Головні новини України – ТУТ.