Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Суп з сочевицею» – пікантна страва

Рецепт дня: «Суп з сочевицею» – пікантна страва

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Суп з сочевицею».

Це проста та поживна страва, яку можна приготувати як у вигляді пюре, так і з шматочками овочів. Основні інгредієнти включають сочевицю, кускус, цибулю, помідори, а також спеції.

Для насиченого смаку можна додати часник, інші овочі та зелень.

«Суп з сочевицею» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Помідори – 700 г
  • Цибуля – 1 шт
  • Часник – 4 зубчики
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Оливкова олія – 3 ст.л.
  • Болгарський перець жовтий – 1 шт.
  • Червона сочевиця і кускус – по 100 г
  • Насіння зіри – 1 ч.л.
  • Зелень петрушки – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт дня: «Суп з сочевицею» - пікантна страва

Спосіб приготування

1. Помідори надрізати навхрест і на 30 с опустити в окріп. Потім акуратно зняти шкірку, м’якоть помідорів викласти в чашу блендера і подрібнити в пюре.

2. Цибулю, часник, перець чилі дрібно нарізати, з’єднати та перемішати. Овочі обсмажити в каструлі з оливковою олією до прозорості.

3. Потім в каструлю до обсмажених овочів додати томатне пюре, довести до кипіння, тушкувати 10 хв. Влити 2,5 л води, знову довести до кипіння і варити протягом 5 хв.

4. Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки, нарізати невеликими кубиками, додати в каструлю, варити ще 5 хв.

5. Сочевицю і кускус промити під струменем холодної води, додати в каструлю з бульйоном і овочами, все приправити зірою, довести до кипіння, варити на слабкому вогні близько 20-25 хв. В кінці приготування суп посолити та поперчити до свого смаку, зняти з вогню і дати настоятися протягом 10-15 хв.

6. Готовий суп подавати гарячим, посипавши рубленою петрушкою.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тушкована квашена капуста з квасолею та грибами»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо