В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Суп з сочевицею».
Це проста та поживна страва, яку можна приготувати як у вигляді пюре, так і з шматочками овочів. Основні інгредієнти включають сочевицю, кускус, цибулю, помідори, а також спеції.
Для насиченого смаку можна додати часник, інші овочі та зелень.
«Суп з сочевицею» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Помідори – 700 г
- Цибуля – 1 шт
- Часник – 4 зубчики
- Перець чилі – 1 шт.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Болгарський перець жовтий – 1 шт.
- Червона сочевиця і кускус – по 100 г
- Насіння зіри – 1 ч.л.
- Зелень петрушки – за смаком
- Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування
1. Помідори надрізати навхрест і на 30 с опустити в окріп. Потім акуратно зняти шкірку, м’якоть помідорів викласти в чашу блендера і подрібнити в пюре.
2. Цибулю, часник, перець чилі дрібно нарізати, з’єднати та перемішати. Овочі обсмажити в каструлі з оливковою олією до прозорості.
3. Потім в каструлю до обсмажених овочів додати томатне пюре, довести до кипіння, тушкувати 10 хв. Влити 2,5 л води, знову довести до кипіння і варити протягом 5 хв.
4. Болгарський перець очистити від насіння і плодоніжки, нарізати невеликими кубиками, додати в каструлю, варити ще 5 хв.
5. Сочевицю і кускус промити під струменем холодної води, додати в каструлю з бульйоном і овочами, все приправити зірою, довести до кипіння, варити на слабкому вогні близько 20-25 хв. В кінці приготування суп посолити та поперчити до свого смаку, зняти з вогню і дати настоятися протягом 10-15 хв.
6. Готовий суп подавати гарячим, посипавши рубленою петрушкою.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Тушкована квашена капуста з квасолею та грибами»
Головні новини України – ТУТ.





