В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Сирна запіканка з яблуками». Це ніжний десерт, який буде до смаку дітям і дорослим.
Вона не лише смачна, але й корисна. Приголомшливий смак має запіканка з фруктами, зокрема, з яблуками. Подавати її добре з медом, варенням або сметаною.
«Сирна запіканка з яблуками» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Сир – 400 г
- Манка – 3 ст. л.
- Яйця – 2 шт.
- Цукор – 2 ст. л.
- Молоко – 100 мл
- Яблука – 3 шт.
- Ванілін – 0,2 ч. л.
- Вершкове масло – 10 г
Спосіб приготування
1. Сир перетерти в блендері до однорідності. Робити це краще з додаванням приблизно 1/3 молока. У протертий сир розбити яйця, ще збити до однорідності.
2. Отриману масу викласти у зручну глибоку ємність. Всипати манку та ванілін, перемішати. Влити молоко, добре перемішати. Дати сирній масі постояти 10-15 хвилин, щоб манка трохи набухла.
3. Яблука помити, обсушити, очистити від шкірки і насіння. Нарізати їх кубиками. Додати до сирної маси, добре перемішати.
4. Форму з високими бортиками змастити вершковим маслом. Викласти в неї сирну масу, розрівняти.
5. Відправити у заздалегідь розігріту до 180°С духовку на 25-30 хвилин до рум’яного верху. Готовій запіканці дати трохи охолонути, нарізати на шматочки й можна смакувати.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром»
Головні новини України – ТУТ.