В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Сирне печиво без масла».
Для приготування цієї випічки, замість масла використовується сир, завдяки чому вона соковите і має приємну кислинку. Страва має яєчну основу і низьку щільність, що робить її легкою і повітряною.
Випічка з домашнім сиром одна з найзатребуваніших. Вона подобається всім і дуже швидко готується.
«Сирне печиво без масла» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Сир кисломолочний – 500 г
- Яйця курячі – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 4 склянки
- Цукор – 160 г
- Олія соняшникова – 40 мл
Спосіб приготування
1. Поклади сир у велику миску. Додай цукор і яйця. Ретельно перетри сир виделкою чи товкачиком для картоплі.
Додай до перетертої маси борошно та приготуй еластичне тісто.
Поклади тісто до холодильника на пів години.
2. Деко встели пергаментним папером і змасти його олією.
Розігрій духовку до 180°С.
3. Розкачай тісто. З допомогою формочок або чашки/склянки, руками сформуй печиво. Виклади на пергамент.
На бажання можеш притрусити печиво цукром.
Деко з печивом постав у духовку. Випікай 15-20 хвилин. Перевір готовність тіста можна зубочисткою.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Суп з квасолею та рибними консервами»
Головні новини України – ТУТ.