У традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі «Сирники». Безперечна перевага сирників – це швидке приготування із продуктів щоденного вживання.
Цю страву прийнято подавати в гарячому вигляді, однак рецепт приготування сирників передбачає також їх вживання в холодному вигляді. Кожна господарка на свій смак може вибрати кисло-солодкі, солодкі і навіть гострі соуси для того, щоб перетворити цю звичайну страву на родзинку свого столу.
«Сирники» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Сир – 350 г
- Яйце куряче – 2 шт.
- Борошно пшеничне – 6 ст.л.
- Цукор – 2 ст.л.
- Олія соняшникова – 5 ст.л.
Спосіб приготування
1. Не дуже вологий і не дуже сухий сирок викладіть у глибоку ємкість і розімніть до однорідного стану без грудочок. Ступінь сухості сирка важлива, бо це надалі буде впливати на формування коржів. Якщо кількість вологи в сирку буде занадто високою чи недостатньою, вони будуть розвалюватися на сковороді.
2. Добавте у сирок яйця і цукор, ретельно все перемішайте до однорідної маси. Якщо сирок солонуватий, кількість цукру можна збільшити. Замітка: якщо надалі ви плануєте добавляти щось в якості начинки, змінюючи класичний рецепт, змінюйте кількість цукру в залежності від того, яку страву ви бажаєте отримати у підсумку: солодку чи солону.
3. В отриману масу сирка добавте 5 столових ложок борошна (з гіркою). Увага: борошно – це найбільш проблемний момент в сирниках, бо виникає вічне питання у його кількості. Якщо переборщити – сирники вийдуть дуже жорсткими, якщо додати недостатньо – коржі будуть некрасиво розповзатися по сковороді та втрачати форму. Для ніжних сирників кількість борошна не повинна перевищувати 5 ст. ложок.
4. Розжарте сковороду (не перестарайтеся з температурою, інакше будуть горіти) та налийте соняшникову олію так, щоб вона покривала дно.
5. Із сирковою маси сформуйте невеличкі кульки у кількості 4-5 штук, аби усі помістилися на сковороді. Плющте їх в коржі: вони не повинні бути занадто тонкими.
5. На окрему тарілку висипте трошки борошна. Отримані коржі трошки обваляйте в борошні і викладіть на сковороду.
6. Обжарюйте сирники протягом 1-2 хвилин до золотистої скоринки з обох сторін.
7. Продовжте формування коржиків із решти сирка.
8. До сирників можна додати сметану, згущене молоко, йогурт чи любі соуси на смак.
Смачного!
Ще новини України: Рецепт дня: «Шоколадний чізкейк» – ніжний сирний десерт
Головні новини України – ТУТ