Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Тефтелі у сметанному соусі»

Рецепт дня: «Тефтелі у сметанному соусі»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Тефтелі у сметанному соусі».

Тефтелі — це невеликі кульки з м’ясного фаршу з додаванням рису, сухарів, цибулі, спецій. На відміну від звичайних котлет, тефтелі завжди тушкуються і подаються разом із томатним чи вершковим соусом. Таке поєднання робить м’ясну страву більш соковитою та ніжною.

Страва притаманна багатьом кухням світу. Шведи полюбляють тефтелі в підливці, сицилійці — смажені тефтелі з рисом, німці — клопси з каперсовим соусом.

Для української кухні характерні м’ясні кульки з томатною чи сметанною підливкою.

Тефтелі чудово поєднуються з будь-яким гарніром: картоплею, овочами, кашами. Щоб страва вийшла більш легкою та дієтичною, «котлетки» тушкують у духовці.

«Тефтелі у сметанному соусі» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Фарш зі свинини – 250 г
  • Фарш і ловичини – 250 г
  • Рис – 50 г
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Яйце – 1 шт.
  • Масло вершкове 82,5% – 50 г
  • Сметана 21% – 200 г
  • Бульйон чи вода – 150 г
  • Борошно – 2 ст.л.
  • Сіль  – за смаком
  • Перець чорний мелений = за смаком

Рецепт дня: «Тефтелі у сметанному соусі»

Спосіб приготування

1. Промиту крупу заливаємо гарячою водою у співвідношенні 1:2, додаємо трохи солі, доводимо до кипіння та проварюємо 10–15 хвилин. Рис має бути злегка твердуватим, оскільки він ще буде готуватися разом із фаршем.

2. Висипаємо фарш у глибоку миску, додаємо яйце, подрібнену цибулю, часник, сіль та перець. Туди ж пересипаємо відварений рис. Інгредієнти гарно перемішуємо, відбиваємо фарш 3–5 хвилин до в’язкості та однорідності.

3. Формуємо невеликі круглі тефтельки. Викладаємо їх у форму для запікання, попередньо змащену вершковим маслом. Ставимо у розігріту духовку на 15–20 хвилин.

4. Готуємо соус. На сковорідці розтоплюємо вершкове масло, додаємо борошно, ретельно перемішуємо. Виливаємо бульйон чи кип’ячену воду, додаємо сметану. Прогріваємо соус, солимо та перчимо за смаком. Щойно підливка почне кипіти, знімаємо з вогню та поливаємо нею тефтельки. Запікаємо у духовці протягом 20 хвилин. Перед подачею до столу прикрашаємо котлетки петрушкою чи базиліком.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат «Лінива Шаурма»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо