Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: тістечко «Персик» зі згущеним молоком

Рецепт дня: тістечко «Персик» зі згущеним молоком

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі тістечко «Персик» зі згущеним молоком.

Цей десерт родом з дитинства. Він складається з ніжних, солодких тістечок у формі персика, наповнених згущеним молоком. Зазвичай, їх забарвлюють харчовими барвниками, щоб надати зовнішній вигляд персика.

Тістечко “Персик” зі згущеним молоком – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 60 г
  • Цукор – 100 г
  • Вершкове масло – 100 г
  • Борошно – 350 г
  • Розпушувач – 1 ч.л.
  • Варене згущене молоко – 380 г
  • Вершкове масло (для крему) – 100 г
  • Подрібнені волоські горіхи – 100 г
  • Сік буряка з водою – 1 шт.
  • Сік моркви – 2 шт.
  • Цукор – для обкачування

Рецепт дня: тістечко "Персик" зі згущеним молоком

Спосіб приготування

1. Спершу збийте яйця з цукром до пишної, світлої піни. Додайте розм’якшене вершкове масло та сметану — ретельно перемішайте до однорідності.

2. Окремо просійте борошно разом із розпушувачем і поступово введіть його в рідку суміш, замішуючи м’яке, пластичне тісто. Загорніть його в харчову плівку або пакет і залиште охолоджуватися в холодильнику на 30–40 хвилин.

3. Охолоджене тісто поділіть на 24 рівні частини, сформуйте з них кульки, злегка приплесніть і викладіть на деко, застелене пергаментом.

4. Випікайте в розігрітій до 180 °C духовці протягом 12–15 хвилин. Стежте, щоб верх залишався світлим, а дно злегка підрум’янилося.

5. Після охолодження акуратно виріжте серединки з кожної половинки тістечка, залишаючи краї неушкодженими.

6. Для приготування начинки збийте вершкове масло до білого кольору, потім додайте варене згущене молоко, подрібнені волоські горіхи та крихти з вирізаних серединок — усе ретельно перемішайте.

7. Наповніть кремом кожну половинку, поєднуючи їх парами відповідно до форми, щоб утворилися “персики”.

8. Після цього одну половинку кожного тістечка занурте в буряковий сік, іншу — в морквяний. Злегка обсушіть на решітці й обкачайте в цукрі.

9. Готові “персики” охолодіть у холодильнику протягом кількох годин, аби вони настоялися і стали ще смачнішими.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Ідеальні суші вдома» – як приготувати смачну страву

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо