В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Томатний суп із запечених помідорів». Густий, свіжий, насичений та пряний він є чудовим вибором для літнього меню.
Родзинкою страви є поєднання запечених та в’ялених помідорів — такий тандем робить суп особливо насиченим та ароматним. Свіжі та в’ялені томати запікаються разом з часником, що додає супу пряності.
Для приготування можна використовувати як червоний винний оцет, так і бальзамічний.
Суп подавати з моцарелою та підсмаженою чіабатою. Прикрашена духмяним базиліком, страва стане прекрасним літнім обідом — запашним, смачним, поживним і при цьому легким!
«Томатний суп із запечених помідорів» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Томати – 2 кг
- Часник, головка – 1,5 шт.
- Оливкова олія – 3 ст.л.
- Оцет винний червоний – 1,5 ст.л.
- Томати в’ялені – 10 шт.
- Базилік зелений, пучок – 1 шт.
- Сіль – 3 г
- Куркума – 1 г
- Приправа «Італійські трави» – 1 ч.л.
Для подачі
- Чіабата – 1 шт.
- Сир моцарела – 250 г
- Перець чорний мелений – за смаком
Спосіб приготування
1. Ретельно помити свіжі томати.
2. Розібрати часник на зубчики, але не очищувати.
3. Викласти свіжі та в’ялені томати, а також часник, на деко, застелене пергаментом. Збризнути половиною оливкової олії та посипати італійськими травами та куркумою.
4. Розігріти духовку до 200 градусів. Запекти часник, свіжі та в’ялені томати в духовці 20 хвилин.
5. Після запікання дати овочам охолонути.
6. Вичавити часник з лушпиння. Якщо на помідорах залишились плодоніжки, прибрати їх. За бажанням зняти з томатів шкірку. Перебити блендером
7. Покласти запечені томати та часник в глибоку каструлю. Додати половину пучка базиліку.. Перебити овочі та базилік занурювальним блендером. Додати оцет та сіль і перемішати суп до однорідності.
8. Якщо суп недосолений, можна додати ще трохи солі.
9. Насипати суп у тарілки.
10. Зверху можна додати шматочки моцарели, решту оливкової олії та посипати дрібкою свіжомеленого перцю. Прикрасити другою половиною пучка базиліку.
11. Нарізати чіабату скибками, трохи підсмажити та подати до супу.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Салат з буряка і оселедця, але не «шуба»
Головні новини України – ТУТ.