В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Торт без випічки з печива та бананів».
Простий та смачний торт, який не потребує випікання. Цей десерт чудово підійде для сімейного чаювання або святкового столу.
«Торт без випічки з печива та бананів» – рецепт приготування
Інгредієнти
- 600 г печива (краще брати прямокутне пісочне)
- 400 г сметани (20% або 25% жирності)
- 1 банка згущеного молока (380 г)
- 3-4 стиглих банани
- 50 г вершкового масла (для крему)
- 2 ст. л. какао-порошку (для прикрашання)
- 100 г горіхів (за бажанням)
Спосіб приготування
Приготування крему
1. Сметану дістаньте з холодильника заздалегідь – вона має бути кімнатної температури. Це важливо для отримання однорідної маси без грудочок.
2. М’яке вершкове масло збийте міксером до пишної маси. Поступово додайте згущене молоко, продовжуючи збивати. Коли маса стане однорідною, почніть потроху додавати сметану. Збивайте все до отримання пишного крему. Він повинен бути досить густим, щоб добре тримати форму.
Підготовка основи для торта
1. Для основи торта найкраще підійде прямокутне пісочне печиво – воно добре просочується і створює рівні шари. Якщо використовуєте кругле печиво, викладати його потрібно буде щільніше, можливо, доведеться трохи поламати для заповнення пустот.
2. анани повинні бути стиглими, але не перестиглими. Наріжте їх тонкими кружальцями – приблизно 3-4 мм завтовшки. Якщо використовуєте горіхи, подрібніть їх не дуже дрібно.
Формування основи
На велике пласке блюдо або таріль викладіть перший шар печива. Якщо потрібно, печиво можна трохи підрізати, щоб воно щільно прилягало одне до одного.
Викладання шарів
1. Щедро змастіть печиво приготованим кремом. На крем викладіть шар нарізаних бананів. За бажанням посипте подрібненими горіхами.
2. Знову викладіть шар печива, намагаючись робити це так, щоб печиво лежало в іншому напрямку відносно попереднього шару. Це надасть торту більшої стабільності.
3. Повторюйте шари, поки не закінчаться інгредієнти. Зазвичай виходить 4-5 шарів печива.
Завершальний етап
Останній шар має бути з крему. Розрівняйте його якомога гладше по всій поверхні торта та боках.
Верх торта можна прикрасити кількома способами:
- Посипати какао-порошком через ситечко
- Прикрасити тертим шоколадом
- Викласти красивий візерунок з бананових кружалець
- Посипати подрібненими горіхами
Готовому торту потрібно дати настоятися в холодильнику мінімум 4-5 годин, а краще – залишити на ніч. За цей час печиво просочиться кремом, а всі шари добре з’єднаються між собою.
Зберігати торт потрібно в холодильнику не більше 2-3 днів. Перед подачею можна дістати торт з холодильника за 15-20 хвилин – так він буде смачнішим.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Сінабони» – ароматні булочки з корицею
Головні новини України – ТУТ.