Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: торт «День і ніч»

Рецепт дня: торт «День і ніч»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву торт «День і ніч». Це елементарний десерт, який готували багато господинь за часів СРСР. Торт має таку назву через світлі та темні коржі, які чергуються між собою.

Торт «День і ніч» – рецепт приготування

Інгредієнти

Інгредієнти для коржів:

  • яйця курячі – 8 шт.
  • цукор – 2 скл.
  • борошно – 250 г
  • сіль – 1/2 ч.л.
  • какао – 1 ст.л.

Інгредієнти для крему:

  • сметана 28-30% – 600 г
  • цукор – 1 скл.
  • ванілін.

Рецепт дня: торт «День і ніч»

Спосіб приготування

Приготування цього торта завжди починається з коржів.

1. Спочатку робимо світлий – вбиваємо в миску 4 яйця кімнатної температури, посипаємо сіллю, збиваємо міксером приблизно 5 хвилин. Не вимикаючи міксер, підсипаємо склянку цукру по одній столовій ложці. Загалом збивати яйця доведеться 10 хвилин – 5 хвилин без цукру, потім стільки ж із ним. Потім акуратно і порційно додаємо 140 грамів просіяного борошна. Можна навіть просіяти кілька разів, так тісто вийде ще більш пишним.

2. Вводити борошно в тісто потрібно силіконовою лопаткою і дуже обережно, щоб не “збити” масу.

3. Застеляємо дно форми 20-21 см пергаментом, бортики нічим не змащуємо, виливаємо тісто.

4. Ставимо в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо 40 хвилин.

5. У процесі готування духовку не відкриваємо, але наприкінці перевіряємо бісквіт зубочисткою. Якщо вона суха – дістаємо корж і залишаємо на столі прямо у формі на 10 хвилин, а потім перекладаємо на решітку до повного охолодження. Нарізати корж можна буде мінімум через 4 години.

6. Коли зі світлим коржем покінчено, робимо темний. Так само, як і в першому варіанті, вбиваємо в миску чотири яйця, солимо, збиваємо міксером 5 хвилин. Потім по столовій ложці всипаємо склянку цукру, продовжуючи збивати. Борошно і какао просіваємо окремо, змішуємо між собою і тільки потім вводимо в тісто силіконовою лопаткою. Випікаємо й охолоджуємо так само, як і світлий корж.

Готуємо крем

1. Викладаємо сметану в миску, додаємо до неї цукор і ванілін, збиваємо міксером на максимальній потужності 8-10 хвилин.

2. Накриваємо крем плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.

3. Коли і коржі, і крем будуть готові, починаємо збирати торт.

4. Розрізаємо світлий і темний коржі так, як вам зручно – орієнтуйтеся за висотою бісквіта, який у вас вийшов. Наприклад, можна нарізати світлий корж на 3 частини – 2 товстих (для торта) і 1 тонку (для крихти), так само точно вчинити з темним коржем. Вниз покласти перший корж, змастити кремом, потім другий – так продовжувати, поки не закінчаться інгредієнти.

5. Наприкінці наносимо крем востаннє, а потім посипаємо частування крихтою з двох боків, розділяючи світлий і темний бік.

6. Наприкінці ставимо торт День і ніч у холодильник щонайменше на 6 годин (а краще до ранку) і потім подаємо до столу.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: салат «Лисяча шубка» з оселедцем та ковбасним сиром

Гооловні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо