В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Торт Мурашник». Цей популярний десерт має форму, що нагадує мурашник, і складається з крихкого тіста, просоченого солодким кремом, часто зі згущеним молоком.
У класичному виконанні десерт передбачає, що потрібно робити тісто. В нашому рецепті випічка замінюється готовим покупним печивом, тому на приготування йде не більше 10 хвилин.
«Торт Мурашник» – рецепт приготування
Інгредієнти
- печиво “Пряжене молоко” – 0,5 кг
- біле або варене згущене молоко – 0,5 кг.
- вершкове масло – 100 г
- сметана – 2 ст.л.
- молочний шоколад – 30 г
Спосіб приготування
1. Взяти глибоку ємність, подрібнити печиво на крихту руками або за допомогою кухонного комбайна.
2. Згущене молоко вилити в окрему миску і збивати міксером доти, доки воно не стане трохи рідшим (зазвичай вистачає 3 хвилин).
3. Влити сметану і збивати знову 3 хвилини. Додати розм’якшене вершкове масло і волоські горіхи, всипати печиво. Усе перемішати до однорідності, викласти на плоску тарілку гіркою.
4. Усе – Мурашник із печива готовий. Тепер потрібно прибрати торт у холодильник на 1 годину до повного застигання.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: тістечко «Персик» зі згущеним молоком
Головні новини України – ТУТ.