Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Цибульники класичні» – страва української кухні

Рецепт дня: «Цибульники класичні» – страва української кухні

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Цибульники класичні». Це одна з найсмачніших страв української кухні.

Готують їх по всій Україні, але у Львові вони стали гастрономічною родзинкою міста.

Цибуля в цибульниках стає м’якою і зовсім не гіркою. Їх прийнято подавати до борщу замість хліба, або просто куштувати зі сметаною.

«Цибульники класичні» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • цибуля – 500 г;
  • борошно – 100 г;
  • яйця – 2 шт.;
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л.;
  • сіль – 1 ч. л.;
  • перець, спеції за смаком;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.

Спосіб приготування

1. Щоб цибуля не пекла очі, замочіть половинки цибулин у холодній воді на 10 хвилин.

2. Цибулю дрібно нарізати, викласти в миску, посолити і поперчити. Перемішайте цибулю, щоб вона пустила сік. Залиште маринуватися на 15 хвилин.

3. Розбийте три яйця і збийте виделкою. З’єднайте цибулю зі збитими яйцями.

4. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти кілька разів. Перемішати борошняну суміш з цибулею. Тісто буде досить рідким.

5. Добре розігріти сковороду з олією. Викласти на гарячу сковороду цибульники ложкою. Обсмажувати з кожного боку по 4-5 хвилин на невеликому вогні. Якщо цибуля всередині сира – накривайте цибульники кришкою на час смаження.

Рецепт дня: «Цибульники класичні» – страва української кухні

«Цибульники на дріжджах»

Інгредієнти

  • цибуля – 4 шт;
  • яйця – 2 шт.;
  • борошно – 200 г;
  • цукор – 0,5 ч. л.;
  • вода – 100 мл;
  • дріжджі сухі – 7 г;
  • сіль, приправа за смаком;
  • олія для смаження.

Спосіб приготування

1. Дріжджі розчинити у воді з дрібкою цукру. Залишити приблизно на 10 хвилин, щоб відбулася реакція.

2. До дріжджів додати яйця, сіль, приправу. Всипати просіяне борошно.

3. Цибулю дрібно нарізати і вмішати в тісто. Тісто залишити на 30 хвилин в теплому місці.

4. Підсмажити цибульники на розігрітій сковороді з маслом по 3-4 хвилини з кожного боку.

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фаршировані помідори рисом та салямі»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо