В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Цибульники класичні». Це одна з найсмачніших страв української кухні.
Готують їх по всій Україні, але у Львові вони стали гастрономічною родзинкою міста.
Цибуля в цибульниках стає м’якою і зовсім не гіркою. Їх прийнято подавати до борщу замість хліба, або просто куштувати зі сметаною.
«Цибульники класичні» – рецепт приготування
Інгредієнти
- цибуля – 500 г;
- борошно – 100 г;
- яйця – 2 шт.;
- розпушувач для тіста – 1 ч. л.;
- сіль – 1 ч. л.;
- перець, спеції за смаком;
- соняшникова олія – 3 ст. л.
Спосіб приготування
1. Щоб цибуля не пекла очі, замочіть половинки цибулин у холодній воді на 10 хвилин.
2. Цибулю дрібно нарізати, викласти в миску, посолити і поперчити. Перемішайте цибулю, щоб вона пустила сік. Залиште маринуватися на 15 хвилин.
3. Розбийте три яйця і збийте виделкою. З’єднайте цибулю зі збитими яйцями.
4. Борошно змішати з розпушувачем і просіяти кілька разів. Перемішати борошняну суміш з цибулею. Тісто буде досить рідким.
5. Добре розігріти сковороду з олією. Викласти на гарячу сковороду цибульники ложкою. Обсмажувати з кожного боку по 4-5 хвилин на невеликому вогні. Якщо цибуля всередині сира – накривайте цибульники кришкою на час смаження.
«Цибульники на дріжджах»
Інгредієнти
- цибуля – 4 шт;
- яйця – 2 шт.;
- борошно – 200 г;
- цукор – 0,5 ч. л.;
- вода – 100 мл;
- дріжджі сухі – 7 г;
- сіль, приправа за смаком;
- олія для смаження.
Спосіб приготування
1. Дріжджі розчинити у воді з дрібкою цукру. Залишити приблизно на 10 хвилин, щоб відбулася реакція.
2. До дріжджів додати яйця, сіль, приправу. Всипати просіяне борошно.
3. Цибулю дрібно нарізати і вмішати в тісто. Тісто залишити на 30 хвилин в теплому місці.
4. Підсмажити цибульники на розігрітій сковороді з маслом по 3-4 хвилини з кожного боку.
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Фаршировані помідори рисом та салямі»
Головні новини України – ТУТ.