В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Турецький салат з буряка». Він ароматний, яскравий та дуже смачний.
Використання свіжих, сезонних інгредієнтів відіграє центральну роль у турецькій кухні. Буряк часто використовують як основу для салатів, оскільки він не тільки багатий на поживні речовини, але й універсальний.
Салат можна подавати як гарнір зі свіжим багетом або як закуску.
«Турецький салат з буряка» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Буряк – 800 г
- Грецький йогурт – 450 г
- Кедрові горіхи – 1 жменя
- Шавлія – 2 гілочки
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 зубчики

Спосіб приготування
1. Варіть буряк на пару 20 хвилин. Потім промийте холодною водою, очистіть від шкірки і наріжте шматочками або крупно натріть.
2. Часник почистити і дрібно нарізати. Шавлію також дрібно нарізати. Змішати обидві складові з йогуртом і буряком у мисці.
3. Посоліть салат з буряка, поперчіть і подавайте з кедровими горішками та листям шавлії.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Скумбрія з соєвим соусом і лимоном»
Головні новини України – ТУТ.





