Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Тушкована квашена капуста з квасолею та грибами»

Рецепт дня: «Тушкована квашена капуста з квасолею та грибами»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Тушкована квашена капуста з квасолею та грибами».

Ця страва є невід’ємною частиною української кухні, особливо в холодну пору року та під час постів.

Вона оригінальна, корисна і досить смачна. Смакує як у гарячому, так і в холодному вигляді. Можна готувати з квашеної капусти та сушених грибів.

«Тушкована квашена капуста з квасолею та грибами» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Біла суха квасоля – 200 г
  • Квашена капуста – 800 г
  • Цукор – 2 ст.л.
  • Цибулина велика -1 ш.
  • Печериці – 400 г
  • Білі сушені гриби (за бажанням) – 30 г
  • Овочейвий бульйон або вода – 500 мл
  • Олія – для смаження
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком

Рецепт дня: «Тушкована квашена капуста з квасолею та грибами»

Спосіб приготування

1. Помістіть квасолю у глибоку миску. Залийте доверху водою й залиште на 8-12 годин, щоб набрякла.

2. У день приготування відцідіть квасолю, помістіть її у сотейник, залийте доверху водою, поставте на маленький вогонь і варіть 1-1,5 години до м’якості.

3. У великій сковорідці з товстим дном на середньому вогні розігрійте 2-3 ст. л. олії. Відцідіть капусту й викладіть у сковорідку. Додайте цукор і тушкуйте, помішуючи, близько 40 хвилин, доки капуста добре зм’якне й зменшиться в об’ємі.

4. Помістіть сушені гриби у невеликий сотейник, влийте 500 мл бульйону чи води й доведіть до кипіння. Зніміть з вогню.

5. Коли квасоля звариться, а капуста буде майже готова, розігрійте у глибокій сковорідці чи каструлі 3-4 ст. л. олії. Додайте нарізану цибулю й тушкуйте на середньому вогні, помішуючи, доки вона зм’якне. Додайте подрібнені печериці, посоліть і тушкуйте, помішуючи, доки гриби зменшаться в об’ємі.

6. Перекладіть до печериць із цибулею капусту та відціджену квасолю. Добре вимішайте й тушкуйте все разом близько 10 хвилин, доки страва добре прогріється.

7. Влийте грибний відвар разом із грибами, посоліть до смаку (за потреби, адже капуста може бути солоною), добре вимішайте й тушкуйте на маленькому вогні, доки майже вся рідина випарується, приблизно 15-20 хвилин.

8. Приправте тушковану квашену капусту з грибами та квасолею свіжозмеленим чорним перцем.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: старовинна українська страва «Шпундра»

Головны новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо