Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі»

Рецепт дня: «Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі». Ця колоритна українська страва дуже смачна і корисна.

Підсмажені до золотистого кольору гриби дарують гарніру насичений пряний аромат. А свіженька сметана зі спеціями у процесі готування перетворюється на найсмачніший соус.

Більшість інгредієнтів страви легко замінити чи доповнити. Замість картоплі ви можете використати квасолю, кабачки та солодкий перець, а до грибів — додати бекон або шматочки яловичини. Також можна додати кукурудзу, горошок та моркву.

«Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі» – рецепт приготування

Смачний мікс тушкованих овочів та шампіньйонів у сметані — поживний обід для всієї родини. Страва виходить дуже ніжною, ситною та запашною. Подавайте з легкими салатами та свіжою зеленню.

Інгредієнти

  • Картопля – 7 шт.
  • Шампіньйони – 400 г
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Овочева суміш – 50 г
  • Сметана 21% – 3 ст.л.
  • Крохмаль – 1 ч.л.
  • Масло вершкове, 73% – за смаком
  • Рослинна олія – за потреби
  • Зелень – за смаком
  • Лавровий лист – за смаком
  • Сіль, перець – за смаком

Рецепт дня: «Тушковані овочі з грибами в сметанному соусі»

Спосіб приготування

1. Чистимо та подрібнюємо цибулю, пасеруємо в глибокій вогнетривкій сковороді до прозорості.

2. Моркву нарізаємо кружальцями, додаємо до цибулі та смажимо ще три хвилини.

3. До овочів додаємо шампіньйони, обсмажуємо протягом семи хвилин.

4. Тим часом чистимо та нарізаємо кубиками картоплю, викладаємо в сковороду разом з овочевою сумішшю. Перемішуємо та смажимо чотири-п’ять хвилин.

5. Наливаємо в сковороду склянку води, додаємо три ложки сметани, спеції та шматочок вершкового масла. Накриваємо кришкою, тушкуємо на повільному вогні 15 хвилин.

6. У половині склянки холодної води розводимо крохмаль, додаємо до рагу. Перемішуємо та залишаємо тушкуватися ще п’ять-сім хвилин.

7. За кілька хвилин до готовності додаємо часник та зелень.

8. Викладаємо тушковані овочі з грибами на тарілки та подаємо гарячими.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Філе минтаю у сирному клярі»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо