В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Ванільний чизкейк із ягодами».
Чизкейк – смачний домашній десерт. Він ніжний, повітряний і водночас ситний. Його легко приготувати навіть без духовки.
Вагатий, кремовий і з насиченим ароматом ванілі цей класичний чизкейк – рецепт перевірений і безвідмовний. Щоб він вийшов ідеально гладким, без тріщин і грудочок, обов’язково заздалегідь треба дістати всі інгредієнти і дайте їм нагрітися до кімнатної температури.
«Ванільний чизкейк із ягодами» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Солодке печиво подрібнене – 250 г;
- Вершкове масло розтоплене – 120 г;
- Вершковий сир розтоплений – 750 г;
- Цукрова пудра – 100 г;
- Ванільний цукор – 45 г;
- Яйце – 3 шт.;
- Ягода (малина, чорниця або інші) – для прикрашання.
У класичному рецепті використовують сир маскарпоне, але його іноді замінюють сиром “Філадельфія”.
Спосіб приготування
1. Змастити роз’ємну круглу форму для торта діаметром 20 см маслом і застелити дно пергаментом. Зовні обернути форму подвійним шаром фольги, щільно закриваючи дно і частково боки.
2. Подрібнене печиво змішати з розтопленим маслом і розподілити масу на дно форми, злегка утрамбувавши. Поставити форму з основою в холодильник, поки будете готувати начинку.
3. Розігріти духовку до 150°C. У мисці збити вершковий сир на низькій швидкості міксера до гладкої консистенції. Додати цукрову пудру і ванільний цукор, перемішати до однорідності. По одному вбити яйця, щоразу ретельно перемішуючи масу. Перелити готову начинку на охолоджену основу.
4. Форму поставити в деко (глибоке), налити окріп до середини форми.
5. Випікати 1 годину, потім вимкнути духовку і залишити чізкейк всередині ще на 30 хвилин. Після повністю остудити у формі, а потім прибрати в холодильник мінімум на 3 години.
6. Перед подачею можна прикрасити ягодами, посипати цукровою пудрою.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: тістечко «Персик» зі згущеним молоком
Головні новини України – ТУТ