Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Ванільний чизкейк із ягодами» – без духовки та маскарпоне

Рецепт дня: «Ванільний чизкейк із ягодами» – без духовки та маскарпоне

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Ванільний чизкейк із ягодами».

Чизкейк – смачний домашній десерт. Він ніжний, повітряний і водночас ситний. Його легко приготувати навіть без духовки.

Вагатий, кремовий і з насиченим ароматом ванілі цей класичний чизкейк – рецепт перевірений і безвідмовний. Щоб він вийшов ідеально гладким, без тріщин і грудочок, обов’язково заздалегідь треба дістати всі інгредієнти і дайте їм нагрітися до кімнатної температури.

«Ванільний чизкейк із ягодами» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Солодке печиво подрібнене – 250 г;
  • Вершкове масло розтоплене – 120 г;
  • Вершковий сир розтоплений – 750 г;
  • Цукрова пудра – 100 г;
  • Ванільний цукор – 45 г;
  • Яйце – 3 шт.;
  • Ягода (малина, чорниця або інші) – для прикрашання.

У класичному рецепті використовують сир маскарпоне, але його іноді замінюють сиром “Філадельфія”.

Рецепт дня: «Ванільний чизкейк із ягодами» - без духовки та маскарпоне

Спосіб приготування

1. Змастити роз’ємну круглу форму для торта діаметром 20 см маслом і застелити дно пергаментом. Зовні обернути форму подвійним шаром фольги, щільно закриваючи дно і частково боки.

2. Подрібнене печиво змішати з розтопленим маслом і розподілити масу на дно форми, злегка утрамбувавши. Поставити форму з основою в холодильник, поки будете готувати начинку.

3. Розігріти духовку до 150°C. У мисці збити вершковий сир на низькій швидкості міксера до гладкої консистенції. Додати цукрову пудру і ванільний цукор, перемішати до однорідності. По одному вбити яйця, щоразу ретельно перемішуючи масу. Перелити готову начинку на охолоджену основу.

4. Форму поставити в деко (глибоке), налити окріп до середини форми.

5. Випікати 1 годину, потім вимкнути духовку і залишити чізкейк всередині ще на 30 хвилин. Після повністю остудити у формі, а потім прибрати в холодильник мінімум на 3 години.

6. Перед подачею можна прикрасити ягодами, посипати цукровою пудрою.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: тістечко «Персик» зі згущеним молоком

Головні новини України – ТУТ

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо