В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Вареники з картоплею».
Це українська національна страва. Вареники з м’ясом, картоплею, грибами і капустою слугують відмінним варіантом ситної та смачної другої страви.
Пропонуємо класичний варіант вареників з картоплею.
. «Вареники з картоплею» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Вода – 1 скл.
- Яйце – 1 шт.
- Сіль – ½ ч.л.
- Борошно – 2 скл.
- Картопля – 4-5 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 шт.
- Рослинна олія – 2-3 ст.л.
- Перець чорний мелений – до смаку
- Зелена цибуля, кріп – для посипання

Спосіб приготування
1. У злегка підігріту воду вбиваємо яйце, солимо і ретельно розмішуємо. Поступово додаємо борошно і добре вимішуємо, щоб в результаті вийшло досить щільне та еластичне тісто. Обертаємо його в плівку і залишаємо на 30-40 хв. «дійти».
2. В цей час готуємо начинку, для чого відварюємо очищену картоплю в злегка підсоленій воді. Очищуємо і подрібнюємо цибулю, яку необхідно злегка пасерувати на рослинній олії до золотистого кольору. Гарячу картоплю добре розминаємо і з’єднуємо з піджаркою з цибулі, перчимо до смаку.
3. Тісто ще раз вимішуємо і зручним для вас способом готуємо порційні «коржики», в які поміщуємо трохи охололу начинку. Ретельно скріплюємо краї тіста, і відварюємо вареники з картоплею 5-7 хв. (поки не спливуть) в злегка підсоленій воді. Зверху можна посипати нарізаною зеленою цибулею та кріпом.
Особливо добре смакує готова страва зі сметаною.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат із зелених помідорів»
Головні новини України – ТУТ.





