Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Вареники з картоплею»

Рецепт дня: «Вареники з картоплею»

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Вареники з картоплею».

Це українська національна страва. Вареники з м’ясом, картоплею, грибами і капустою слугують відмінним варіантом ситної та смачної другої страви.

Пропонуємо класичний варіант вареників з картоплею.

. «Вареники з картоплею» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Вода – 1 скл.
  • Яйце – 1 шт.
  • Сіль – ½ ч.л.
  • Борошно – 2 скл.
  • Картопля – 4-5 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Рослинна олія – 2-3 ст.л.
  • Перець чорний мелений – до смаку
  • Зелена цибуля, кріп – для посипання

Рецепт дня: «Вареники з картоплею»

Спосіб приготування

1. У злегка підігріту воду вбиваємо яйце, солимо і ретельно розмішуємо. Поступово додаємо борошно і добре вимішуємо, щоб в результаті вийшло досить щільне та еластичне тісто. Обертаємо його в плівку і залишаємо на 30-40 хв. «дійти».

2. В цей час готуємо начинку, для чого відварюємо очищену картоплю в злегка підсоленій воді. Очищуємо і подрібнюємо цибулю, яку необхідно злегка пасерувати на рослинній олії до золотистого кольору. Гарячу картоплю добре розминаємо і з’єднуємо з піджаркою з цибулі, перчимо до смаку.

3. Тісто ще раз вимішуємо і зручним для вас способом готуємо порційні «коржики», в які поміщуємо трохи охололу начинку. Ретельно скріплюємо краї тіста, і відварюємо вареники з картоплею 5-7 хв. (поки не спливуть) в злегка підсоленій воді. Зверху можна посипати нарізаною зеленою цибулею та кріпом.

Особливо добре смакує готова страва зі сметаною.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Салат із зелених помідорів»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо