Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Вергуни» – традиційне українське печиво

Рецепт дня: «Вергуни» – традиційне українське печиво

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонумо вашій увазі страву «Вергуни». Це традиційне українське печиво родом із Полтавщини.

Раніше вергунами частували колядників, на вечорницях та готували для молодої сім’ї баби-повитухи.

Вергуни прості і швидкі в приготуванні. Вони є улюбленими смаколиками українців.

«Вергуни» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Яйця -1 шт.
  • Кефір – 250 мл
  • Борошно – 450 г
  • Сіль – 1 дрібка
  • Цукор – 4 ст.л.
  • Сода – 1 ч.л.
  • Олія – 150 мл
  • Цукрова пудра – за смаком

Рецепт дня: «Вергуни» - традиційне українське печиво

Спосіб приготування

1. Змішайте яйце з цукром та дрібкою солі до повного розчинення сухих складників.

2. Додайте кефір кімнатної температури, змішайте й введіть чайну ложку соди. Гасити соду оцтом чи лимонним соком не потрібно, роль “реагента” виконає кефір.

3. До суміші рідких інгредієнтів додаємо 2 столові ложки олії. Гарненько перемішуємо.

4. Далі вводимо просіяне борошно. Важливо, аби воно було саме просіяним. Тоді вергуни вийдуть повітряними та ніжними. На даному етапі краще працювати руками, аби відчути, коли борошна буде достатньо. Готове тісто не повинно липнути до рук, але й надто тугим його робити не варто.

5. Помістіть тісто у миску, накрийте харчовою плівкою та залишіть відпочивати на 30 хвилин при кімнатній температурі.

6. Після вистоювання тіста, підготуйте робочу поверхню. Присипте стіл або дошку борошном,  покладіть посередині тісто, розкачайте його пластом, товщиною 1-1,5 см.

7. Виріжте з тіста ромби одного розміру.

8. Всередині кожного симетричного шматочка зробіть розріз по довгому краю, величиною 2-2,5 см.

9. Аби надати вергунові традиційної форми, потрібно вивернути його. Візьміть заготовку. Один кінець протяніть через отвір посередині, а інший залишіть як є. В результаті у вас вийде такий собі закручений ромбик із діркою посередині.

10. Обсмажте готові вергуни у великій кількості олії до готовності. Перед подачею щедро посипте пудрою.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Ледачі пиріжки з яйцем і зеленою цибулею» – неймовірно смачні і ніжні

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо