Квартири у Дніпрі на Дім РІА

Рецепт дня: «Вершковий морквяний суп з кінзою» – корисний і смачний

Рецепт дня: «Вершковий морквяний суп з кінзою» – корисний і смачний

В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Вершковий морквяний суп з кінзою».

Морквяний суп вважають стравою французької кухні, проте він знаходить прихильників по всьому світу. Смак супу варіює залежно від зрілості моркви. Молода морква робить суп солодшим і надає йому більш яскравий відтінок, у той час, як більш стара і велика морква дає менше солодкого смаку і може мати жовтий відтінок.

Для того, щоб зробити вегетаріанську версію супу, можна просто замінити курячий бульйон на овочевий.

«Вершковий морквяний суп з кінзою» – рецепт приготування

Інгредієнти

  • Морква – 4 шт.
  • Вода – 800 мл
  • Цибуля жовта ріпчаста – ½ шт.
  • Масло вершкове – 50 г
  • Борошно пшеничне – 30 г
  • Курячий бульйон – 600 г
  • Вершки 15% – 400 г
  • Сіль – 4 г
  • Перець білий мелений – 1 г
  • Перець каєнський – 0,5 г
  • Кінза свіжа – 20 г

Вершковий морквяний суп з кінзою

Спосіб приготування

1. Почистьте моркву, подрібніть і відваріть до м’якості. Злийте воду, блендером зробіть з моркви пюре.

2. Цибулю почистьте, натріть на тертці. Підсмажте цибулю на маслі, присипте борошном і зменште вогонь.

3. Додайте бульйон, вершки, морквяне пюре і варіть 5 хвилин.

4. Додайте спеції та варіть на слабкому вогні ще пару хвилин.

5. Подавайте до столу гарячим з подрібненою кінзою.

Смачного!

Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром»

Головні новини України – ТУТ.

Пошук
e-mail
Важливі
Новини
Lite
Отримати допомогу
Радіо