В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Вершковий морквяний суп з кінзою».
Морквяний суп вважають стравою французької кухні, проте він знаходить прихильників по всьому світу. Смак супу варіює залежно від зрілості моркви. Молода морква робить суп солодшим і надає йому більш яскравий відтінок, у той час, як більш стара і велика морква дає менше солодкого смаку і може мати жовтий відтінок.
Для того, щоб зробити вегетаріанську версію супу, можна просто замінити курячий бульйон на овочевий.
«Вершковий морквяний суп з кінзою» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Морква – 4 шт.
- Вода – 800 мл
- Цибуля жовта ріпчаста – ½ шт.
- Масло вершкове – 50 г
- Борошно пшеничне – 30 г
- Курячий бульйон – 600 г
- Вершки 15% – 400 г
- Сіль – 4 г
- Перець білий мелений – 1 г
- Перець каєнський – 0,5 г
- Кінза свіжа – 20 г
Спосіб приготування
1. Почистьте моркву, подрібніть і відваріть до м’якості. Злийте воду, блендером зробіть з моркви пюре.
2. Цибулю почистьте, натріть на тертці. Підсмажте цибулю на маслі, присипте борошном і зменште вогонь.
3. Додайте бульйон, вершки, морквяне пюре і варіть 5 хвилин.
4. Додайте спеції та варіть на слабкому вогні ще пару хвилин.
5. Подавайте до столу гарячим з подрібненою кінзою.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: «Пиріг з гарбузом, цибулею і сиром»
Головні новини України – ТУТ.