В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву «Вершковий суп з гарбузом та морквою». Це ароматний крем-суп, який готується шляхом тушкування або запікання гарбуза, моркви, цибулі та часнику, а потім подрібнення їх блендером до однорідної консистенції та додавання вершків.
Для більш ситного варіанту додають картоплю, а подають страву з гарбузовим насінням, сухариками або зеленню.
«Вершковий суп з гарбузом та морквою» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Морква – 300 г (2 шт.)
- М’якоть гарбуза – 400 г
- Цибуля – 1 шт.
- Свіжий натертий імбир – 1 ч.л.
- Часник – 2 зубчика
- Вершки 10% – 200 мл
- Олія – 2 ст.л.
- Каррі – 1 ч.л.
- Паприка копчена – ½ ч.л.

Спосіб приготування
1. Овочі нарізати середніми кубиками, імбир очистити та натерти на дрібній тертці.
2. У каструлі з товстим дном обсмажити на олії цибулю до м’якості, додати подрібнений часник та імбир, перемішати, готувати хвилину.
3. Додати моркву та гарбуз. Залити гарячим бульйоном (або окропом) овочі так, щоб вони були покриті (якщо побоюєтеся, що суп вийде занадто рідким, то можна перед тим як суп пюрувати, відлити частину бульйону, доливаючи потім при необхідності). Додати каррі та паприку.
4. Варити 20 хвилин до м’якості овочів. Пюрувати суп погружним блендером, приправити сіллю, перцем, додати вершки та повернути на вогонь. Прогріти та зняти з вогню.
Подавати з зеленню, тертим сиром.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: Тістечка «Картопля» — легкий та швидкий десерт
Головні новини України – ТУТ.





