В традиційній рубриці «Рецепт дня» пропонуємо вашій увазі страву закуска «Мандаринки» з плавлених сирків.
Це класичне поєднання твердого і плавленого сиру, яєць, часнику, моркви, зелені й майонезу. Саме морква робить сирні кульки схожими на мандаринки.
Така страва прикрасить новорічний святковий стіл.
Новорічна закуска «Мандаринки» – рецепт приготування
Інгредієнти
- Яйце – 3 шт.
- Плавлений сир – 140 г
- Сир – 100 г
- Морква – 4 шт.
- Зубки часнику – 6 шт.
- Сіль – за смаком
- Майонез – за смаком
- Кріп, пучок – за смаком
- Лавровий лист – за смаком

Спосіб приготування
1. Відвари круто яйця, почисть їх. Натри на дрібній тертці.
2. Відвари моркву до м’якості, але форму вона має при цьому добре тримати. Охолоди овочі до кімнатної температури.
3. Натри плавлений сир на дрібній тертці в миску з яйцями. Сюди ж натри й попередньо почищену одну варену морквину.
4. Почисть часник, вичави його пресом.
5. Дрібно наріж вимитий кріп та додай в миску до решти інгредієнтів. Влий майонез, за потреби присоли та перемішай.
6. Мокрими руками зліпи з маси кульки завбільшки з мандарин. Виклади їх на дошку. Пальцем зроби у кожній кульці вгорі невеличку заглибину. Заготовки до мандаринок помісти на 15 хвилин у морозильну камеру.
7. Почисть решту вареної моркви та натри її на найдрібнішій тертці.
8. Виліпи із тертої моркви маленькі млинці та загорни у ці млинчики сирні заготовки.
Смачного!
Можливо, вам також буде цікаво: Рецепт дня: кекс «Столичний» — справжній смак дитинства
Головні новини України – ТУТ.





